avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie SRL spatiu comercial de la persoana ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie SRL spatiu comercial de la persoana fizica

Doresc sa cumpar pe firma un spatiu comercial de la o persoana fizica. Ma intereseaza daca platesc sau nu TVA pentru aceasta tranzactie.
Cel mai recent răspuns: Sorin Sorin , Consultant credite si finantari 10:45, 6 Iulie 2016
Buna ziua,
De la data aderarii Romaniei la UE, vanzarea de constructii si terenuri este scutita de TVA cu exceptia vanzarilor de constructii noi si de terenuri construibile, conform prevederilor din Codul fiscal. In conditiile in care persoana fizica nu este PFA/ intreprindere autorizata etc., societatea va trebui sa retina la sursa impozit pe venit de 16% la valoarea produselor cumparate.
Toate cele bune!
Echipa Reinvent Consulting
Bun .. deci nu platesc TVA. Dar de ce sa retin eu pentru vanzator impozitul?

Eu sunt cumparator (Firma), eu doresc sa cumpar de la o persoana fizica un spatiu comercial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie spatiu comercial sabrer_2006 sabrer_2006 Rugaminte, la achizitionarea unui spatiu comercial care este regimul in ceea ce priveste TVA-ul?Achizitionarea de la o societate a spatiului respectiv ar fi ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)