avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua! Copilul meu va implini pe 02.08.2016 2 ani. Am avut cerere initiala CCC de 1 an , m-am intors la servici cand copilul avea 9 luni, beneficiind de stimulentul de insertie de 500 lei. Conform noii legi se prelungeste perioada de acordare pana la varsta de 3 ani? Prelungirea se face din oficiu sau trebuiesc completate alte cereri? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
GabrielaBancila, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:50, 5 Iulie 2016
1. Din Legea 66/19.04.2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. II
Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 iulie 2016.

Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:

a) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizatiei lunare aferente se realizeaza din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordarii dreptului;

c) pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.
...

2. Pentru a nu avea surprize neplacute este bine sa luati legatura cu AJPIS (prin e-mail sau direct la sediu) si sa vedeti daca mai este nevoie de cerere.
Buna ziua!
Cu respect va rog sa- mi spuneti daca am interpretat corect- avand in vedere nou aprobata Lege nr. 66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor- si anume

- ma aflu in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, fetita va implini 2 ani in noiembrie, pe 20. Daca ma intorc la serviciu incepand cu data de 1 septembrie, respectiv cand fetita va avea 1 an si 9 luni, benficiez de stimulentul de insertie pana la implinirea de către copil a varstei de 3 ani?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Cu stima,

Cecilia.
1. Daca reluati activitatea pe 1 septembrie 2016 veti beneficia de stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 3 ani.

2. Daca tatal cop[ilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC), si nu si el cel putin o luna in CCC, veti primi stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani si 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata acordare stimulent de insertie georalu1979 georalu1979 stiu ca in luna iulie sa modificat legea privind acordarea concediului de crestere si stimulentului de crestere intrebarea mea este, a crescut durata ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de inserţie BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT BIBISTROCELCROCOBAZDRUGAT Bună ziua, Am şi eu o întrebare. Copilul a împlinit în data de 30 iunie 2 ani. Am revenit la lucru cu 120 de zile şi până în prezent am fost în ... (vezi toată discuția)
Prelungire stimulent de insertie? alinutizka alinutizka Buna! Fetita mea implineste 2 ani in 10 noiembrie, iar eu am renuntat in urma cu un an la indemnizatia de crestere a copilului pt ca m-am intors la munca, ... (vezi toată discuția)