avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Redeventa contract concesiune
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Redeventa contract concesiune

Buna ziua, pt o concesiune pe 49 ani, redeventa se stabileste la fiecare 5 ani. Pana acum redeventa a fost de 1euro/mp. In contract scrie ca dupa 5 ani se va stabili de catre concedent, ponind de la pretul pietei, sub care redeventa nu poate fi acceptata. In care lege pot gasi daca se poate pastra aceeasi redeventa sau se mareste? va rog mult astept raspuns sunt incepatoare si este urgent?
Cel mai recent răspuns: FlorentinaAurelia , utilizator 15:17, 7 Iulie 2016
va rog daca stie cineva sa-mi raspunda. va multumesc
va rog daca in ultimii 5 ani s-a platit 1 euro/mp/an, din 2016 cum calculez redeventa daca rata inflatiei păe anul 2015 este de -0,6% cf. INS. m Pot sa las tot 1 euro/mp/an?
Daca ma poate ajuta cineva
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
FlorentinaAurelia, utilizator
Dacă în contract este prevăzut că redevența se va stabili odată la 5 ani prin actualizarea cu indicele de inflație atunci trebuie s-o recalculați.
Citiți acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

Aici gasiți rata inflației(țineți cont de faptul că aveți creșterea/descreșterea față de anul precedent )
[ link extern ]

Folosiți pentru calcul indicele prețurilor de consum, pe ultimii 5 ani.

Aici aveți și formula de actulizare a sumei(colț dreapta sus):
[ link extern ]

În această pagină selectați domeniul de interes:
IPC total(celelalte le debifați)
perioada curentă=2016 ianuarie
perioada de referință=2011 ianuarie
click pe «submit» și veți obține 108,11
Suma actualizată va fi egală cu suma inițială de actualizat(1 euro în cazul dvs) * 108,11/100
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul drepturi salariale castigate in instanta! alx69 alx69 Buna ziua, am castigat in instanta niste drepturi salariale (reprezentand sporuri) ce trebuiesc indexate cu indicele de inflatie si dobanda legala. Stie ... (vezi toată discuția)
Calcul indice de inflatie Darie Tudor Darie Tudor Salut amicii si pe cei care ma vor...lumina. Tuturor: La multi ani! Dupa lupte seculare care au durat mai bine de 1 an si jumatate X-((motiv pentru care am ... (vezi toată discuția)
Ajutor calcul inflatie oti oti Am o hotarare judecatoreasca care ma obliga sa platesc o suma de bani "reactualizata cu rata inflatiei de la 20.06.2007 pana la data platii efective" ... (vezi toată discuția)