FIªA POSTULUI
anexă la contractul de muncă nr. ………….… înregistrat la ITM al mun./jud …………………………………….
1. Denumirea postului: BUCÃTAR-ªEF
2. Nume, prenume (angajat) …………………………………………………………………….
3. Cerinţele postului:
a) studii medii;
domeniul de activitate: alimentar;
locul desfăşurării activităţii: restaurant .............................., adresa: .....................................................................................................;
b) vechimea în specialitate: min. 3 ani cu recomandare scrisă de la min. unul dintre locurile de muncă anterioare;
c) cerinţe specifice:
- şcoala de bucătari, cursuri de specializare, cunoşterea proceselor tehnologice de preparare a alimentelor, cunoaşterea sortimentelor de alimente,cunoaşterea noilor tendinţe în gastronomie, cunoştinţe de gastronomie internaţională, imaginaţie, creativitate, afinitate pentru arta culinară, simţul ordinii şi curăţeniei, responsabilitate, autoritate, spirit de organizare, experienţă în postul de bucătar-şef;
d) alte cerinţe specifice:
- limbi străine: franceză (mediu);
- abilităţi de comunicare persoană deschisă, capabilă de muncă în condiţii de stres;
- absolvent al şcolii de bucătari profesionişti;
- persoană capabilă să pregătească produse alimentare reci şi calde în conformitate cu meniul restaurantului, persoană cu imaginaţie culinară, ordonată şi disciplinată;
- rigurozitate în ceea ce priveşte regulile de igienă în alimentaţia publică;
- atitudine orientată către client, abilităţi bune de comunicare, persoană energică şi amabilă;
- disponibilitate de a lucra în ture.
4. Relaţii
a) ierarhice:
- subordonat: bucătar-şef;
- are în subordine: ajutori de bucătar;
b) funcţionale:
- cu şefii de birouri: personal administrativ, şoferi de aprovizionare, contabilitate, personal de deservire a clienţilor.
5. Sarcinile postului:
- participă cu supervizare la determinarea necesarului de materii prime de comandat şi la realizarea comenzilor de aprovizionare;
- preia comenzile de la clienţi şi asigură servirea acestora;
- debarasează şi asigură curăţenia bucătăriei;
- asigură implementarea şi menţinerea standardelor de păstrare şi depozitare a produselor, semipreparatelor şi preparatelor alimentare cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare.
Oferta:
- salariu fix motivant, bonusuri în funcţie de performanţe, cazare în cazul candidaţilor din alte judeţe, oraşe, atmosferă destinsă şi motivări sub diverse aspecte.
6. În funcţie de activitatea curentă a unităţii, salariatul va îndeplini orice alte sarcini dispuse de către conducere în legătură cu deservirea corespunzătoare a clienţilor unitării, în funcţie de competenţele sale profesionale.
7. Prezentul document se constituie în anexa la contractul individual de muncă şi a fost întocmit în 3 (trei) exemplare originale, unul pentru salariat şi unul pentru dosarul său de personal.
8. Am luat la cunoştinţă.
Data comunicării:
Salariat Departament Resurse Umane
Semnătura, Semnătura,
…………………. ………………………. .................................................