avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SLR-D Dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SLR-D Dividende

Buna,

Sunt nelamurit in privinta castigului si dividentelor.

De exemplu: Eu detinator unic a SLR-D doresc sa imi retrag profitul firmei.

-Cum functioneaza ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bratescu Madalina Elena , Contabil 20:29, 18 August 2016
Castigul din soldul contului 117 din balanta de la 31 decembrie 2015 poate fi repartizat ca dividende in anul urmator prin hotararea asociatului unic. Acea valoare, la data platii se micsoreaza cu valoarea impozitului pe dividende care in acest an este de 5%, impozit care se declara si se plateste si el la stat pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care s-e plateste efectiv dividendele catre asociat.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
george-neagu, moderator
@george-neagu Multumesc pentru raspuns.

Eu doresc sa-mi deschid un magazin online prin SLR-D si se pare ca nu pot sa scot profitul pana anul urmator , nu exista nicio modalitate sa iti retragi profitul din anul curent ?
Da, nu puteti sa beneficiati oricand de castigul dintr-un srl. Sau daca va incheiati un contract de munca pe propriul srl, chiar si cu norma lunara redusa, atunci va puteti lua lunar salariu, dupa plata retinerilor.
In urma unui contract de munca incheiat in propiul SRL-D , care sunt retinerile lunare din salar ? Cum ar fi la 20000 salar.

Multumesc anticipat
Buna ziua,
In cazul unui SRL-D 50% din profit trebuie reinvestit si doar 50% se pot scoate dividende.
La un salar de 20.000 se retin 9.991 ca si contributii la stat si netul este de 14.609 lei.
Diana.

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)
Intrebari de baza pentru administrarea unui srl sau srl-d adi8i adi8i Salut. - O sa obtin venituri din activitati de freelance (web development) si am nevoie sa inregistrez un PFA sau SRL. SRL pare mai convenabil. - O sa ... (vezi toată discuția)
Imprumut la societate srl UtaRusso UtaRusso Buna ziua! Sunt asociat din 2021, la un SRL cu doi asociati, cu cate 50% parti sociale fiecare. Societatea functioneaza din 2012. Am devenit asociat prin ... (vezi toată discuția)