avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raportari ale notarilor la fisc pentru tranzactiile cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raportari ale notarilor la fisc pentru tranzactiile cu valori declarate de parti mai mici decat valorile minime stabilite

Buna ziua,
Potrivit noului cod fiscal, art. 111, art (4) "Impozitul prevăzut la alin. (1) şi (3) se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii minime stabilite prin studiul de piaţă realizat de către camerele notarilor publici, notarul public notifică organelor fiscale respectiva tranzacţie."
Ma poate ajuta cineva cu informatii despre aceste raportari, cand trebuie facute si daca exista un formular tip sau o declaratie electonica pentru acestea?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Tranzactie contr vanz-cump intre tata si fiica ceyla ceyla As dori sa stiu daca este posibil ca,tatal sa vanda fiicei un imobil cu contr vanz-cump la notar,sub pretul grilei,iar taxele si impozitul la notar sa fie ... (vezi toată discuția)
Impozit succesiune steef steef Am inteles ca dupa decesul unuia dintre soti daca se face succesiunea(casa)in primii la 2 ani de la deces nu se plateste impozit pe succcesiune. Daca se ... (vezi toată discuția)
Vînzare imobil! buna ziua va rog ,cine poate sa- mi răspundă: am vindut o locuință,am ... marcelutza marcelutza Buna ziua va rog ,cine poate sa- mi răspundă: am vindut o locuință,am declarat prețul real ,care era mai mic decit cel din grila notariala,dar notarul mi- ... (vezi toată discuția)