Buna ziua. In anul 2015 ,luna februarie,fiul meu impreuna cu un prieten de-al lui,au fost injunghiati unul de 4 ori,iar celelalt de 11 ori .Fiul meu a avut nervul radial sectionat ,necesita foarte multa recuperare,celalalt baiat a avut doar plagi mai adanci dar s-a recuperat .Agresorul este un baiat in varsta de 17 ani ,consumator de alcool si substante etnobotanice,fire recalcitranta,repetent la scoala,a mai agresat fizic si alte persoane,dar nu atat de grav ,este purtator de arma alba(cutit),fapt recunoscut in instanta si de el si de mama lui... Cazul merge pe tentativa de omor.Problema mea sta in faptul ca recent i s-a ridicat controlul judiciar de catre Parchet ,desi d-na procuror in timpul sedintei de 2 ori a specificat ca nu este de acord sa i se ridice,deoarece mama lui nu il poate supraveghea suficient. Tuturor ne este teama ca ne putem trezi oricand cu el in spatele nostru.Noua,ca parti vatamate,nu ne-a fost adus la cunostinta de ridicarea controlului judiciar nici de avocatul nostru nici de Parchetul Constanta- este normal ? Ce putem face in acest caz? urmatorul termen il avem in luna August a acestui an. Oare justitia chiar nu a citit dosarul de a luat aceste decizii?
Am incercat sa relatez mai sumar,sper ca m-am exprimat bine...si voi primi raspuns.:sorry:
Prin masura controlului judiciar nu are dreptul de a se apropia de victime.
Si eu sunt de parere ca nu trebuia pus in libertate daca a dat de atatea ori cu cutitul dar justitia poate a avut in vedere anumite aspecte pe care eu nu le cunosc.
Timp de 16 luni a fost tinut controlul judiciar . in tot acest timp,agresorul nu si-a schimbat comportamentul si repet,d-na procuror in aceeasi sedinta de 2 ori a subliniat sa nu i se ridice si nu stiu carui fapt totusi i s-a ridicat . P[osibil sa fie vreo eroare???
Pot eu sau d-l avocat sa faca ceva ???
Aveți nevoie de un avocat pentru a beneficia de posibilitatea introducerii unei contestației conform art. 488 indice 1 din Cod proc. pen.
Introducerea contestaţiei
(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.
(2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror.
(3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă;
c) după cel puţin 6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare.
(4) Contestaţia poate fi retrasă oricând până la soluţionarea acesteia. Contestaţia nu mai poate fi reiterată în cadrul aceleiaşi faze procesuale în care a fost retrasă.
Nu a fost deloc arestat preventiv,mergandu-se pe ideea ca este minor.Procesul,nu stiu de ce dureaza atat de mult. Pana s-au strans probele,pana au fost adusi martorii cu mandat,deoarece le-a fost teama sa vina la prima citare fiind tot minori ,pana l-am operat pe fiul meu ...termenele se dau la distanta destul de mare unul de celalalt,sincer chiar nu inteleg de ce dureaza atat. Poate fi si faptul ca mama agresorului este medic si mai are ceva relatii cu dealtfel a si spus...chiar nu stiu .Avem avocat dar nu se implica,poate ar fi mai bine sa il schimb...Chiar nu stiu ce si cum sa procedez si nici situatia materiala nu a am prea buna ca sa iau un avocat scump...