avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Platforma auto cu categoria B la permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Platforma auto cu categoria B la permis

Buna seara! Am si eu o problema : am un autoturism de teren cu greutate proprie de 1785kg / greutatea totala max. autorizata de 2515 kg / remorcabila cu disp.de franare de 2300 si fara de 750 . Am gasit sa cumpar o platforma cu greutatea proprie de 500 kg si a zis respectivul ca total max 2000 kg ( este cu patru roti ) . Intrebarea mea este: pot sa o folosesc cu categoria B ? Pot sa o folosesc sa tractez si masini de categorie medie/mare ?
Daca masina mea are 1785 kg + 500kg platforma = 2285kg ...atunci pot urca pe platforma o masina de MAXIM 1215 kg ?

Scuze...as mai avea o intrebare: Ce acte trebuie sa aiba o platforma ( care este inmatriculata RO )

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Autoturism mma 2500 kg+ platforma 2700 kg mma? justskyzzo justskyzzo Buna tuturor, Am cautat pretutindeni dar nu gasesc nimic mai detaliat in privinta remorcarii unei platforme auto.Din start permisul imi va permite lucrul asta ... (vezi toată discuția)
Reglementari transport national si international in cont propriu suv sau utilitara cu remorca! blackmephisto blackmephisto Buna ziua, Sunt posesor al unui permis de conducere cu toate categoriile! Am doua autovehicule, un OPEL Frontera (2000 cmc/85kW, masa max 2450 kg, poate ... (vezi toată discuția)
Tractarea unei remorci usoare iuliu pop iuliu pop Buna ziua. Sunt rezident in Franta si masina pe care folosesc aici e inmatriculata in Romania. Am cumparat o remorca usoara (sub 500kg. greutate totala),de ... (vezi toată discuția)