avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este instanta/parchetul competent in cazurile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este instanta/parchetul competent in cazurile privind abuzul în serviciu, raportat la Codul Muncii?

In cazul unui proces de concediere colectiva au avut loc mai multe abuzuri in servicu in raport de Codul Muncii? Daca la tribunal sau la curtea de apel este desfiintata decizia de concediere, cum ramane cu cei care faptuiesc abuzuri in serviciu sau alte infractiuni cuprinse in Codul Penal. Care este instanta/parchetul competent in cazurile privind abuzul în serviciu, raportat la Codul Muncii?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 6 Iulie 2016
Este competenta Parchetul de pe langa Judecatoria in raza careia sa afla :
a) locul săvârşirii infracţiunii;
b) locul în care a fost prins suspectul sau inculpatul;
c) locuinţa suspectului sau inculpatului persoană fizică ori, după caz, sediul inculpatului persoană juridică, la momentul la care a săvârşit fapta;
d) locuinţa sau, după caz, sediul persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul la care se pune plangerea penala haiawata haiawata Plangerea penala se depune la Parchetul de la domiciliul partii vatamate sau la Parchetul de la domiciliul faptuitorului? Daca eu sunt din Cluj si am fost ... (vezi toată discuția)
Plangere penala katai82 katai82 Buna ziua, Unde trebuie depusa o plangere penala pentru loviri si alte violente? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce parchet este competent teritorial Manole Dumitru Manole Dumitru Eu locuiesc in Constanța, și trebuie sa fac o plângere impotriva unei persoane din Iasi, fapta este abuz contra intereselor persoanelor, Competent este ... (vezi toată discuția)