avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Succesiune cont bancar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Succesiune cont bancar

Buna ziua.

Acum doua luni am deschis o succesiune pentru un cont bancar dupa tatal meu decedat anul trecut in luna octombrie pe 16. Din pacate nici in ziua de azi nu s-a incheiat succesiunea, eu neputand sa intru in posesia banilor.
Notarul spune ca banca nu ii trimite ce acte trebuie, iar cand merg la banca, banca spune ca actele facute de notar nu sunt bune.
Am inceput sa cred ca banca si notarul sunt mana in mana.
In cazul decesului proprietarului contului bancar exista posibilitatea ca banii sa fie pierduti sau o cota parte din suma daca succesiunea nu se incheie dupa un anumit termen (un an, doi ani de la deces) ?
Ma gandec sa anunt politia, respectiv ANPC.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.ce pot face? cristinav2011 cristinav2011 Buna ziua! Tatal meu a decedat in luna noiembrie.Dansul avea un depozit bancar iar mama era trecuta la clauza.Astazi a fost termenul scadent al contului iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat deces cmf139 cmf139 Buna seara, Am o întrebare va rog, cum pot intra in posesia unui duplicat al certificatului de deces referitor la bunicul meu, de la primărie? Mama mea ... (vezi toată discuția)