avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicat certificat deces
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicat certificat deces

Buna seara,

Am o întrebare va rog, cum pot intra in posesia unui duplicat al certificatului de deces referitor la bunicul meu, de la primărie?
Mama mea nu mai este în viata iar mătușa mea care are in acest moment acest certificat nu vrea sa mi-l dea născocind tot felul de minciuni.
Ideea este ca vreau sa intru in posesia lui pentru a îmi obține un certificat de calitate de moștenitor astfel încât sa pot verifica extrase bancare, si sa pot cere acte referitoare la casa si terenuri avute in proprietate de către bunicul meu pana la data decesului, mulțumesc.

P.S.
Dacă este nevoie de mai multe detalii va rog sa ma anunțați.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
cmf139, utilizator
Cel mai recent răspuns: quiras , utilizator 21:46, 25 Septembrie 2013
In urma decesului bunicului,s-a dezbatut succesiunea ?
Nu, si pe 20 octombrie se face un an de la deces.
Apelati la notar in vederea dezbaterii succesiunii
Trebuie sa inaintati o cerere tip catre Primarie !
Intra aici pentru acest tip de cerere : [ link extern ]
Hm, ,,miroase'' a judecata ! Matusa ,adica sora mamei sau a tatalui ?Sau mai bine-zis bunicul al cui tata este?Mai ai frati ?
Detaliaza...aici cu siguranta vei primi ajutorul necesar !
La notar te duci sa faci succesiune daca te intelegi cu restul mostenitorilor,altfel risti sa pierzi niste bani.
Hai ,ca ai cerut o amarata de cerere si noi deja te-am luat in primire !
:)
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
quiras, utilizator
Ideea este ca in acest caz nu stiu ce ar trebui sa completez eu aici :

" Men?ionez faptul că vechiul certificat de deces a fost ???????..????
(FURAT, PIERDUT, DISTRUS )
în următoarele împrejurări??????????????????????????? "

E vb de Sora Mamei, iar bunicul e tatal mamei mele. Am un frate

Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii? dana87 dana87 O matusa a mamei mele a decedat si neavand mostenitori banuiesc ca au ramas mama mea si fratele ei. As vrea sa stiu ce acte trebuiesc facute ca mama mea sa ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)