avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu timp partial

Care este numarul minim de ore/saptamana sau pe luna ce trebuie prevazute intr-un contract individual de munca pe durata determinata. Doresc sa ma angajez cu timp partial, un numar minim de ore. Care este salariul pe care as putea sa-l iau?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 7 Iulie 2016
1 oră/zi(cred, nu știu sigur acest lucru)
salariul îl negociați cu angajatorul, dar nu mai puțin de minimul pe economie/numărul normal de ore într-o lună.

De exemplu, dacă dv. lucrați 1 oră/zi, iar luna normală are 20 zile lucrătoare, respectiv 160 ore, atunci veți împărți salariul minim la 160 și veți înmulți cu numărul de ore lucrate efectiv. acesta ar fi venitul dumneavoastră în condițiile în care veți primi minimul pe economie.
@ AndreeaTeodose

Incepand cu data intrarii in vigoare a OUG 55/2006, Codul Muncii nu a mai reglementat un număr minim de ore pentru care se poate încheia un contract individual de muncă. In acest caz, a lasat la latitudinea angajatorului acest atribut, în funcție de activitățile pe care le are societatea respectiva.

Astfel, în contractul individual de muncă se poate prevedea orice fracțiune de timp pe zi, săptămână sau lună.

Potrivit art.106alin.2C.mun., drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Incepand cu 01.05.2016, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este stabilit la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la salariu minim Constantin Doralisa Constantin Doralisa Este normal ca avand o calificare cu cursuri specifice meseriei pe care o desfasor cu responsabilitati la locul respectiv de munca in condiții destul de grele ... (vezi toată discuția)
Marire salariu 01-05-2016 gogu62 gogu62 la ONG-uri este obligatoriu sa se actualizeze salariul de la 1 mai, cu minim pe economie, chiar daca in statut ONG-ul are hotararea ca , contabilul,sa ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu Andrei Fran Andrei Fran Buna! As dori sa stiu cu cat trebuie sa fiu platit pe luna , tinand cont ca lucrez 8 ore in fiecare zi a lunii?! Nu am zile libere niciodata! Care este salariu ... (vezi toată discuția)