avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sa fac pentru a revendica niste pamanturi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sa fac pentru a revendica niste pamanturi luate de comuisti bunicului meu? bunicul fiind si persecutat in acea perioada?

Buna ziua ma numesc Adrian Stan. Am sa incep printr-o mica poveste pentru ca altfel nu se poate intelege exact. Bunicul meu este un copil nerecunoscut intre baiatul unui boier si servitoarea acestuia. El nu a fost recunoscut de tatal sau din cauza "boierului". Parintii sai au trait impreuna fara a fii casatoriti, dar bunicul a fost trecut cu numele mamei de familie. In prezent detin niste acte prin care se atesta ca Boierul i-a dat fiului sau ( adica tatal bunicului meu ) , niste pamanturi 50 de Ha pamant si de la un unchi 3-4 ha pamant . Bunicul mai avea si un act de proprietate pe numele sau al unei locatii din orasul Ploiesti, dar l-a rupt pentru ca nu mai spera sa il recupereze pe vremea regimului comunist. ce pot face si ce demersuri trebuie sa fac pentru a intra in posesia lor, pentru a putea mosteni toate acestea. Mentionez ca bunica ( sotia ) este in viata si mama mea adica fiica este inca in viata? Nu doresc pentru uz personal ci pentru ele ma interesez. Se poate dovedi originea bunicului daca acesta a fost persecutat de securitate si a avut dosar? ca este fiu de chiabur chiar daca nu a fost recunoscut? va multumesc anticipat . Astept niste comentarii raspunsuri orice deoarece nu am posibilitati financiare sa apelez la un avocat si macar sa am habar ce sa faca daca voi apela la unul...
Cel mai recent răspuns: Mallasorte , utilizator 20:19, 18 August 2009
Parerea mea este ca nu aveti nici un fel de sanse fiindca totul se reduce la vorbe. Cum se poate demonstra ca strabunicul dvs este tatal natural al bunicului? Prin ce metoda? ADN ? Ma indoiesc serios!B-)
Intr-adevar , ca poveste este de roman! Dar ca sanse juridice nu are valoare!
Tatat mama cat si bunica d-voastra poate face actiune in revendicare, dar trebuie mai intai stabilita calitatea lor de mostenitori, adica prin Certificat de Mostenitor.
Apoi actele si inscrisurile doveditoare le veti prezenta unui avocat care sa va indrume si sa va spuna exact ce sanse sunt ori nu de castig.
Nu aveti alta alternativa, dupa parerea mea.
gabescu a scris:

Tatat mama cat si bunica d-voastra poate face actiune in revendicare, dar trebuie mai intai stabilita calitatea lor de mostenitori, adica prin Certificat de Mostenitor.
Apoi actele si inscrisurile doveditoare le veti prezenta unui avocat care sa va indrume si sa va spuna exact ce sanse sunt ori nu de castig.
Nu aveti alta alternativa, dupa parerea mea.



Cum pot mosteni pe cineva despre care sustin ca este strabunicul lor fara sa aiba nici cel mai mic mijloc de proba?
Pe vorbe?????
Plus ca bunicul nu este recunoscut de strabunic! Deci figureaza ca si copil cu tata necunoscut in documente!!!!!!!!!!!!!
Dincolo de faptul ca termenele prevazute de legea 18 (terenuri agricole) au trecut de mult si ca o eventuala actiune in revendicare este problematica si costa mult (taxe de timbru, avocati, etc), daca am inteles eu bine bunicul dvs nu a fost recunoscut ca fiind urmas al fiului boierului si ca atare ca nepot al boierului. El nu este asadar succesor/mostenitor al boierului. Nici mama dvs nu este mostenitoare deoarece nu a fost casatorita cu fiul boierului...

Iar actiunea in stabilirea paternitatii nu poate fi introdusa de mostenitorii copilului din afara casatoriei... cel mult continuata!

Una peste alta: sansele sunt pe undeva pe la zero...

Filiatia copilului rezulta din CASATORIE (prezumtia de paternitate a copilului nascut din casatorie ) sau se poate stabili si in afara casatoriei prin RECUNOASTERE. Oricum, recunoasterea, ca pe dvs. va intereseaza copilul din afara casatoriei, ar fi trebui operata, adica, la copil la numele tatalui sa nu se mai treaca natural sau liniuta. Odata stabilita filiatia, evident ca vor urma toate drepturile inclusiv cele de mostenire. Daca. nu apare pe nicaieri o recunoastere, sau macar mentionat intr-un testament este imposibil de sustinut dovada filiatiei.Iar treaba ca sunt fiu de chiabur cand in fapt si in drept copilul nu este recunoscut este o acuza hilara, pentru ca una de fapt o neaga pe cealalta. Ca bunicul a fost persecutat politic, pt convingerile sale politice pt aceasta exista alt text de lege, care nu are nimic de-a fasce cu filiatia (care in cauza nici macar nu a fost recunoscuta). Deci, asa cum spunea si colegul meu, la opinia caruia ader, ceea ce nu poti sa dovedesti se considera ca nu exista.
Inocentia

Alte discuții în legătură

Un copil nascut in afara casatoriei, fara tata, poate fi recunoscut de actualul sot? ralucamira ralucamira Nu am fost casatorita , am un copil iar tatal biologic nu l-a recunoscut si urmeaza sa ma casatoresc (nu cu tatal biologic:)) iar viitorul sot ar vrea ca fiul ... (vezi toată discuția)
Speta drept civil randall randall Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs. Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg Multumesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)