avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Aplicare lege 66 in conditii neplata stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Aplicare lege 66 in conditii neplata stimulent insertie

In articolul de mai jos, ce inseamna mai exact a se afla "în plata stimulentului de inserție la data intrării în vigoare a Legii"?
In cazul meu: am depus cererea pentru stimulent de insertie in Mai 2015. Pana pe data de 1 iulie, nu mi s-a platit stimulentul (prima plata ar urma sa se faca in iulie, in cazul in care mi s-a aprobat cererea).

Deci sunt in plata stimulentului de insertie la data intrarii in vigoare a legii?
Dar in cazul in care, din anumite motive, cererea depusa in mai nu a fost acceptata (de ex. probleme cu actele angajatorului; acesta s-a schimbat numele in perioada in care am depus cererea la primarie, ceea ce ar putea cauza probleme in procesarea datelor la stat), desi eu m-am intors in munca inainte de implinirea 1 an a copilului?

(3) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a Legii nr.66/2016, se află în plata stimulentului de inserție, în concediul fără plată prevăzut de art. 6 din ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, cu modificările și completările ulterioare sau în una dintre situațiile prevăzute de art. 11 alin.(2) din același act normativ, reluarea drepturilor de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului se face începând cu drepturile lunii iulie 2016
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
Kathe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:16, 7 Iulie 2016
1. Daca vi s-a aprobat plata stimulentului de insertie cu o data de dinainte de 1 iulie inseamna ca la data de 1 iulie sunt in plata stimulentului de insertie.

2. Asteptati decizia si ne mai contactati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege privind acordarea stimulentului de insertie pana la 3 ani Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! In ce conditii pot beneficia prin noua lege, de stimulent de insertie pana implineste fetita mea 3 ani? eu m-am intors la serviciu dinainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului cliviaus10 cliviaus10 Sunt mama unui copil de un an si sase luni. Am revenit la munca cu cateva zile inainte de a implini copilul un an. Sunt in perioada in care dispun de ... (vezi toată discuția)
Legea cic 1 iulie aka_iunia aka_iunia Buna ziua. Copilul meu are 1 an si 3 luni. Am stat in CIC pana la 11 luni, adica pana in mai 2016. Sotul meu a stat si el o luna. Eu beneficiez acum de ... (vezi toată discuția)