avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs angajare sistemul public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs angajare sistemul public

Am o întrebare, sper că nu e ridicolă, dar nu am găsit un răspuns rezonabil pe nicăieri.
Înscrierea la un concurs organizat de o autoritate publică poate fi făcută exclusiv online? În sensul că procedura de concurs prevede că înscrierile se fac numai online, pe pagina de net a respectivei autorități.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 7 Iulie 2016
Nu se poate asa ceva , intrucat HG 286/2011 aplicabil personalului contractual mentioneaza ca anumite acte din dosarul de concurs vor fi prezentate şi în original în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea.

Este vorba despre :
- copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;

- copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituţia publică;

- carnetul de muncă sau, după caz, adeverinţele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie.

Acelasi lucru se mentioneaza si in HG 611/2008 aplicabila in situatia functionarilor publici : Copiile de pe actele din dosarul de personal se prezintă în copii legalizate sau însoţite de documentele originale, care se certifică pentru conformitatea cu originalul de către secretarul comisiei de concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sti daca o persoana are vechime in domeniul studiilor economlce ? Adiy Adiy La o primarie sa scos la concurs un post de inspector superior in domeniul economic. Persoana care a castigat concursul am aflat ulterior ca a fost ... (vezi toată discuția)
Viza cfp ContSters110442 ContSters110442 In urma cu cativa ani am primit o amenda administrativa cf art 91 C.pen,amenda care nu imi apare in cazierul judiciar, banuiesc ca imi apare in cazierul ... (vezi toată discuția)
Functiile contractuale de conducere in administratia locala ginete216 ginete216 este legal ca pentru candidatura la o functie publica contractuala in administratia locala, sa se ceara condiţiile specifice necesare în vederea ... (vezi toată discuția)