Fiica mea are 18 ani, e studenta, si taica-sau nu mai trimite pensie alimentara.
Cum se procedeaza pentru a il obliga sa o trimita? Nu cunosc adresa, nici locul de munca.
Multumesc
ca sa-l actionezi in instanta, pe abandon de familie (proces penal) ar trebui sa-i stii macar adresa.
mergi la sectia de politie si afla-i adresa, dupa care depune plangere
stimata doamna,
nu trebuie sa mergi dvs la politie ci doar sa faceti o cerere de chemare in judecata la instanta unde dvs aveti domiciliu si sa aratati ca nu cunoasteti domiciliul fostului sot. In aceasta situaţie instanta face o adresa la Inspectoratul General al politiei. Daca politia va raspunde ca nu figureaza in evidente citarea se face prin mica publicitate. Daca doriti va pot ajuta.
ideea e ca daca pol ii raspunde ca individul respectiv nu figureaza................clar ca nu are de unde sa ia banii.bun inteles ca urmeaza toata procedura .......mica publicitate samd,dar scopul final este acela de a-i plati pensia.deci.......ramane cu o hatarare judecatoreasca in mana dupa x termene ca doar stiti cum functioneaza justitia in romania si nu se alege cu nimic.vb in cunostinta de cauza fiind in aceeasi situatie numai ca eu am 2 copii nu doar unul
poate e plecat din tara ,in cazul asta chiar nu mai poate face nimic.daca el nu are constiinta.degeaba.asa ca d-l de mai sus care ii ofereati ajutorulprobabil sunteti aici la vanatoare de clienti.d-na respectiva deja este intr-o situatie dificila ,nu are rost sa ii luati banii aiurea pt niste hartii trimise pe la autoritati.sfat pt doamna in cauza;faceti dvs aceste adrese sau mergeti personal si vedeti ca se poate si fara avocat.bafta multa sa aveti.
jurist neprofitor sau nu, doamna are capacitatea singura sa aleaga ajutorul unui avocat sau nu. asa ca nu va mai dati cu parerea despre cine ce vaneaza, ca nu pentru asta exista acest forum.
cat despre problema in cauza, inaintati o actiune in instanta pentru neplata pensiei alimentare si de aici justitia va sti ce sa faca, merge bine!