avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... violarea intimitatii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

violarea intimitatii

filmarea sau fotografierea unei persoane, grup de persoane sau cuplu, aflate in spatii publice (ex : strada, parc) poate reprezenta o violare a intimitatii respectivelor persoane? am filmat un cuplu care se plimba pe aleea unui parc iar acum sunt amenintat ca ma vor da in judecata pentru violarea intimitatii.
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 23:09, 7 Iulie 2016
Poate vă ajută:www.avocatnet.ro/content/for...

Dispoziţiile art. 10 para. 1 din CEDO: „Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie (…)”, ale art. 30 alin. 6 din Constituţia României: „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine” şi ale art. 74 lit.f din Codul Civil: „(…)pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private: f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză”.

Mai multe detalii: [ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facebook nutymary@gmailyahoo.com nutymary@gmailyahoo.com O persoana are voie sa posteze pe Facebook poza ta cu toata familia si sub ia mesaje jicnitoare si ma denigreaza pe mine cit si familia mea fara voia mea a ... (vezi toată discuția)
Postare conversatii private de fara acordul meu sergiu20 sergiu20 buna seara as dori sa ma informez in legatura cu: - am avut o conversati in privat pe messeger cu cineva iar postare respectiva a ajuns pe un ... (vezi toată discuția)
Fotografii facute pe ascuns - dreptul la imagine doru2k6 doru2k6 Buna! am si eu o intrebare Daca un baiat a facut poze unei fete in timp ce dormea, aceasta fiind goala, evident fara acordul ei, ce risca acesta?. Acum ... (vezi toată discuția)