Doresc sa achizitionez un teren. As dori sa aflu la ce acte sa fiu atenta?! Ce trebuie sa aiba acel teren pentru a fi vandabil si a nu avea probleme legale pe viitor? Intabulare, cadastru? Ce se intampla daca vanzatorul are terenul mostenire de la parinti : ce acte trebuie sa aiba pentru ca un cumparator sa nu aiba probleme cu ceilalti mostenitori?
Astept raspunsul dvoastra cu mare interes
Multumesc
Daca terenul este mostenit sa va aduca certificatul de mostenitor si daca sunt mai juti mostenitori fie actul de partaj prin care i a revenit lui terenul sau sa vina toti mostenityorii la vanzare. Trebuie sa aiba cadastru si intabulare ca alfel nu poate vine si sa scoata si un certificat de urbansim din care rezulta regimul juridic si economic al terenului. Astfel puteti sti si daca puteti construi pe el si ce puteti construi.
Certificatul de urbanism se cere de la primarie? Cine poate scoate acest certificat de urbanism: vanzatorul, cumparatorul? Cam ce taxe sunt pentru acest certificat?
Intentionez sa cumpar un teren extravilan care urmeaza a fi trecut in intravilan de catre primarie iar apoi sa construiesc o casa cu temelie ( depinde de acte imi trebuie, cati baqni trebuie; am inteles ca este nevoie de multe aprobari pentru o constructie cu temelie: inginer de santier, arhitect) sau fara temelie. Noi avem un apartament si ne-am dori o casa de vacanta.
Va rog, daca este posibil, sa ma ajutati si cu informatii legate de constructiile cu temelie, v-as fi de mare recunostinta