avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru, instabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru, instabulare

Buna ziua

Doresc sa achizitionez un teren. As dori sa aflu la ce acte sa fiu atenta?! Ce trebuie sa aiba acel teren pentru a fi vandabil si a nu avea probleme legale pe viitor? Intabulare, cadastru? Ce se intampla daca vanzatorul are terenul mostenire de la parinti : ce acte trebuie sa aiba pentru ca un cumparator sa nu aiba probleme cu ceilalti mostenitori?

Astept raspunsul dvoastra cu mare interes
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 23:01, 8 Iulie 2016
Daca terenul este mostenit sa va aduca certificatul de mostenitor si daca sunt mai juti mostenitori fie actul de partaj prin care i a revenit lui terenul sau sa vina toti mostenityorii la vanzare. Trebuie sa aiba cadastru si intabulare ca alfel nu poate vine si sa scoata si un certificat de urbansim din care rezulta regimul juridic si economic al terenului. Astfel puteti sti si daca puteti construi pe el si ce puteti construi.
Certificatul de urbanism se cere de la primarie? Cine poate scoate acest certificat de urbanism: vanzatorul, cumparatorul? Cam ce taxe sunt pentru acest certificat?

Intentionez sa cumpar un teren extravilan care urmeaza a fi trecut in intravilan de catre primarie iar apoi sa construiesc o casa cu temelie ( depinde de acte imi trebuie, cati baqni trebuie; am inteles ca este nevoie de multe aprobari pentru o constructie cu temelie: inginer de santier, arhitect) sau fara temelie. Noi avem un apartament si ne-am dori o casa de vacanta.

Va rog, daca este posibil, sa ma ajutati si cu informatii legate de constructiile cu temelie, v-as fi de mare recunostinta

Multumesc mult
doamna pentru asta cosnultati un arhitect. aici este forum juridic in principal,,,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar teren cu casa veche erikamaria erikamaria Doresc sa cumpar un teren cu o casa veche pe el 1937 . Este o mostenire care a fost dezbatuta si proprietarul a castigat mostenirea dar trebuie sa dea o ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu probleme pt constructie casa tripluX tripluX Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan 400 mp.de la o persoana care mi-a aratat ca si act doar un titlu de proprietate. A zis ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)