avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Model videochat - indemnizatie crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Model videochat - indemnizatie crestere copil -declaratie 201

Buna ziua ,

Sunt model independent in activitatea de videochat si urmeaza sa nasc in ianuarie 2017.
Realizez venituri din aceasta activitate si le declar prin declaratia 201.Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?Mentionez ca sunt persoana fizica (nu PFA).

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:58, 8 Iulie 2016
1. Daca sunteti inregistrata la ANAF, cu venituri mdin activitati independente, si platiti impozit pe venit cred ca puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Persoanele care, in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
...

3. Puteti pune intrebareasi la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului BULINA1987 BULINA1987 As dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia crestere copil in situatia in care locuiesc in Romania si pe tot parcursul anului 2013 am realizat venituri ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului henriettebondar henriettebondar Persoana angajata in domeniul IT,scutita de plata impozitului pe venit prin Codul fiscal,poate beneficia de concediu pt.cresterea copilului,respectiv ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pasarenick pasarenick Buna ziua ! Va rog frumos am si o intrebare cu noua lege privind indemnizatia pentru cresterea copilului ...Problema este ca nevasta mea trebuie sa nasca anul ... (vezi toată discuția)