avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... HG 366 din 18.05. 2016 -Prima Casă
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

HG 366 din 18.05. 2016 -Prima Casă

Bună ziua!
Hotărârea de Guvern 366 din 18.05. 2016 precizează suplimentarea fondurilor alocate anul acesta pentru Prima Casă, dar şi faptul că băncile sunt obligate să -şi asume responsabilitatea soluţionării dosarelor primite.

(38) Finanţatorii eligibili participanţi în cadrul programului nu pot prelua solicitări de acordare a unei finanţări garantate dacă acestea conduc la depăşirea plafonului alocat acestora, responsabilitatea cu privire la modalitatea de soluţionare a acestor situaţii revenind în totalitate finanţatorului."

O bancă mi-a primit dosarul, am încheiat un antecontract, am dat avansul de 5% şi când m-am dus să plătesc evaluatorul mi-au spus că nu mai sunt fonduri.
Ce se poate face?

Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:09, 8 Iulie 2016
daca nu mai primii fonduri prin acest program fie incheiati o tranzactie de desfiintare a antecontractului, conform clauzelor stipulate in el, fie incercati printr un credit imobiliar sa obtineti restul de bani pentru achizitionarea casei, incheind un act aditional la antecontract prin care mariti avansul conform cerintelor de la banca.
Mulţumesc pentru răspuns şi promptitudine!
Sincer, speram să obţin un alt răspuns. Cum rămâne cu "obligativitatea"? Chiar nu contează o HG pentru bănci?
Dacă aş fi avut bani, aş fi apelat la un alt tip de credit. Avansurile sunt însă foarte mari, după aplicarea legii dării în plată.
Mă gândeam că banca poate fi acţionată în judecată, în baza HG. Asta e...
Mulţumesc încă o dată!
pai daca nu mai sunt fonduri? ce raspuns ati fi asteptat? daca dvs aveti portofelul gol ...e cam acelasi lucru. se stie ca fonduri pt Prima Casa nu or sa mai fie in viitorul apropiat. De ce credeti ca se emit titluri de stat? pentru ca statul se imprumuta de la populatie, asta ce denota?
Nu este vorba doar de Banci ci se Fondul de garantare al statului . Ambele participă in cote parti egale la creditul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
ContSters338589, utilizator
Mulţumesc!

(38) Finanţatorii eligibili participanţi în cadrul programului nu pot prelua solicitări de acordare a unei finanţări garantate dacă acestea conduc la depăşirea plafonului alocat acestora, responsabilitatea cu privire la modalitatea de soluţionare a acestor situaţii revenind în totalitate finanţatorului."

Mă gândeam că, devreme ce mi-au primit dosarul, îşi cunoşteau plafonul.
Vă doresc o zi bună!
Cu placere.
Din pacate, dvs citati niste acte legislative care nu produc ...bani!
Bani se produc altfel ca sa existe in bugetul de stat.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa ada_mazuru ada_mazuru Prima casa sau finantare pentru casa. De ce acte am nevoie ca sa obtin un credit pentru prima casa sau finantare la blocurile noi pentru un apartament. ... (vezi toată discuția)
Promisiune de garantare prima casa carazaandreiionut carazaandreiionut buna seara, in luna martie am obtinut promisiunea de garantare pt un credit in euro prin programul prima casa,promisiune prin care mi-se garanta obtinerea ... (vezi toată discuția)
Finantari tineri casatoriti DanielaMihaela DanielaMihaela Banuiesc ca asta e vesnica intrebare a tinerilor casatoriti : exista vre-un ajutor din partea primariilor sau vre-un program de finantare europeana pentru ... (vezi toată discuția)