avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Taxe&Impozite SRL,va rog putin ajutor.
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Taxe&Impozite SRL,va rog putin ajutor.

Am citit un articol pe internet dar am nevoie si de recomandare dvs.
Voi infiinta o firma care va avea 2 activitati diferite in baza aceluiasi SRL.
Am citit ca daca ma incadrez la microintreprindere platesc doar 3% impozit.
Dar spune ca trebuie sa am intre 1/9 salariati asta inseamna angajati sau se ia in considerare si administratorul ca salariat?
Imi puteti recomanda ce trebe sa urmez sa nu platesc lunar taxele la stat mari?
Imi puteti spune si un cost aproximativ pt taxele lunare catre stat in cazul in care sunt doar eu administrator in firma si 0 angajati,fara costul contabilitatii.
Cel mai recent răspuns: vladut28 , utilizator 11:21, 9 Iulie 2016
Va rog sa cititi precizarile din noul cod fiscal valabil de la 1 ianuarie 2016.
Va redau ART. 51 - Cotele de impozitare

(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:

a) 1% pentru microîntreprinderile care au peste 2 salariați, inclusiv;

b) 2% pentru microîntreprinderile care au un salariat;

c) 3% pentru microîntreprinderile care nu au salariați.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), pentru persoanele juridice române nou-înființate, care au cel puțin un salariat și sunt constituite pe o durată mai mare de 48 de luni, iar acționarii/asociații lor nu au deținut titluri de participare la alte persoane juridice, cota de impozitare este 1% pentru primele 24 de luni de la data înregistrării persoanei juridice române, potrivit legii. Cota de impozitare se aplică până la sfârșitul trimestrului în care se încheie perioada de 24 de luni.
(3) În cazul în care persoana juridică română nou-înființată nu mai are niciun salariat în primele 24 de luni, aceasta aplică prevederile alin. (1) începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea. Pentru persoana juridică cu un singur salariat, al cărui raport de muncă încetează, condiția prevăzută la alin. (2) se consideră îndeplinită dacă în cursul trimestrului respectiv este angajat un nou salariat.

(4) În sensul prezentului articol, prin salariat se înțelege persoana angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Condiția se consideră îndeplinită și în cazul microîntreprinderilor care:

a) au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parțial dacă fracțiunile de normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;

b) au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remunerația acestora este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
Si sanatatea si pensia care sunt obligatorii cum se calculeaza ?
Cat trebe sa platesc pe luna pentru acestea?
Din ce suma mai exact se sustrag?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina o societatea nou infiintata (06.08.2019) ce termen are pentru angajarea unui salariat cu cintr. de munca. (vezi toată discuția)
Micro sau alta forma legala rentabila Dana Dana1 Dana Dana1 Bună! Eu fac handmade, croseta, tricotat si martisoare. As vrea sa îmi fac o forma legala sa pot vinde atât online cât și în piețe și la târguri. O ... (vezi toată discuția)
Care sunt facilitatile fiscale pentru o srl? barbu1941 barbu1941 Care sunt facilitatile fiscale pentru o societate nou infiintata? (vezi toată discuția)