avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV amenda radar

Buna seara,
In urma cu putin timp am fost snactionata pentru depasirea limitei legale de viteza.
Mai exact cu viteza de 96 km/ora in localitate.
Mentionez ca aparatul radar era montat intr-o masina a Politiei care era in miscare si venea din sens opus.
Exista vreo modalitate de a contesta amenda?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:44, 11 Iulie 2016
Buna seara,

Revin cu o completare a celor de mai sus.
Am studiat cu atentie PV-ul si am observat ca unde a scris agentul constatator viteza cu care circulam a scris initial 86km/h dupa care a modificat cu 96 km/ora. Deci viteza nu este clara pentru ca 9 a fost scris peste 8.
Poate fi acesta un motiv de anulare al procesului verbal?
poparoxana a scris:

Exista vreo modalitate de a contesta amenda?

Daca aveti motive intemeiate,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV,in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Referitor la aspectul modificarii valorii vitezei,este necesar a se analiza responsabil daca este vorba despre inscris ilizibil sau inscris cu modificari
Motivele care atrag nulitatea PV sunt prevazute de disp art 17 din OG nr 2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Sanctiune radar BetterCallSaul BetterCallSaul Buna seara, Am fost surprins in localitate cu un aparat radar mobil, cu 104 km/ora. Am cotestat si am solicitat sa mi se prezinte caseta video. Analizand ... (vezi toată discuția)
2 amenzi pentru depasirea vitezei legale in localitate in decurs de un minut stefaroiflorin stefaroiflorin In ziua de 10:05:2013 la ora 15:42 am fost detectat de radar cu viteza de 81 km in localitate si la 15:53 cu viteza de 116 km in aceeasi localitate . Apoi ... (vezi toată discuția)