Societatea la care lucrez este srl. S-a infiintat un sa la care acest srl este actionar cu 75%. Actionar la restul de 25% este tot un srl.V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu o monografie contabila privind inregistrarile contabile atat pentru srl cat si pentru sa (pentru constituire)
ganditi in termeni de activ si de pasiv...astfel veti sti sa rezolvati orice operatiune patrimoniala din punct de vedere contabil...
pentru srl...ca sa poata participa la capitalul social al SA trebuie sa participe cu ceva din activul sau...deci un cont de activ va fi diminuat ...sa zicem ca participa cu numerar...pe creditul contului 5121 vom inregistra suma cu care participa...pentru ca in contabilitate exista acel A(activ)= P(pasiv) trebuie sa gasim un cont corespondent pentru 5121 in aceasta situatie...cautati in planul de conturi...cred ca ceva din clasa 26
pentru SA 456=1011 subscriere 5121=456 depunere si 1011=1012...
Constituire capital
aivilale
buna ziua,am inregistrat aportul la capital in cont 456 pe credit la casa am program saga ,in registru apare la sold dar in balanta de verificare la sold ... (vezi toată discuția)