avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de import
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de import

Buna ziua,

Am o nelamuriere vizavi de o factura de import din China.
Pe factura furnizorului nu este trecut codul nostru de tva doar denumirea si adresa. Este corect?
Precizez ca pe DVI apare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: REINVENT CONSULTING , Consilier juridic 13:41, 11 Iulie 2016
Buna ziua,
Noul Cod fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie, stabileşte la art. 319, că sunt considerate facturi acele documente sau mesaje, pe suport hârtie sau în format electronic, care îndeplinesc condiţiile stabilite de actul normativ citat şi care cuprind, în mod obligatoriu, si următoarele informaţii: denumirea/numele furnizorului/prestatorului care nu este stabilit în România şi care şi-a desemnat un reprezentant fiscal, precum şi denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri de TVA, ale reprezentantului fiscal;denumirea/numele şi adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală al beneficiarului, dacă acesta este o persoană impozabilă ori o persoană juridică neimpozabilă.
Cu stima, echipa Reinvent Consulting

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii medicale pufi pufi Buna ziua, Cabinet medical ofera servicii medicale cu eliberarea fiselor pentru obtinerea permisului de conducere auto. As dori sa intreb daca pe factura ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina factura? WEO WEO Am niste nelamuriri in ceea ce priveste datele obligatorii pe care trebuie sa le contina o factura si in aces sens va cer ajutorul. Emitentul facturii este ... (vezi toată discuția)
Cnp si semnatura factura electronica alexandru08 alexandru08 Va rog sa imi spuneti, daca, conform codului fiscal, in cazul unei societati comerciale este obligatoriu la intocmirea facturii CNP-ul emitentului si/sau ... (vezi toată discuția)