avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se pot incepe lucrarile de construire daca nu a iesit ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se pot incepe lucrarile de construire daca nu a iesit autorizatia?

Buna ziua ,
Va rog sa imi transmiteti daca se poate incepe construirea unei case daca nu a iesit autorizatia de construire, desi termenul legal de 30 de zile pentru acordarea acesteia a expirat.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: s3riouss , utilizator 21:45, 14 Iulie 2016
Nu se pot incepe. Ati construi ilegal.
Va multumesc pentru raspuns,daca sunteti amabila stiti cumva ce pot face in acest caz, la cine sa ma adresez ? Cei de la primarie nu imi pot da un raspuns cand va fi gata .

Art. 13: din Norme Metodologice din 12 octombrie 2009 de aplicare privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii
(1)Potrivit prevederilor art. 1 şi ale art. 2 alin. (2) din Lege, executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai în baza şi cu respectarea unei autorizaţii de construire/desfiinţare emisă de autorităţile administraţiei publice locale, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren şi/sau construcţii - identificat prin număr cadastral, în condiţiile Legii, în temeiul şi cu respectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism, legal aprobate, a cerinţelor impuse prin certificatul de urbanism, avizele/acordurile exprimate, precum şi, după caz, prin punctele de vedere/actele administrative ale autorităţilor pentru protecţia mediului competente.
(2)În conformitate cu dispoziţiile Legii, lucrările de construcţii menţionate la alin. (1) sunt operaţiunile specifice prin care:
a)se realizează (edifică) construcţii de orice fel;
b)se desfiinţează construcţii şi/sau amenajări asimilabile construcţiilor.

NU.
Va multumesc pentru raspuns.
Stiti cumva ce pot face in acest caz, la cine sa ma adresez ? Cei de la primarie nu imi pot da un raspuns cand va fi gata .

Alte discuții în legătură

Necesitate autorizatie de desfiintare maghy78 maghy78 Am cumparat o retea de termoficare. Prin PV licitatie eu am cumparat numai teava nu si stalpii de sustinere. Cand am vrut sa ma apuc sa imi iau bunul ce imi ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie neeliberata in 30 de zile. AC AC Am depus dosarul complet pt autorizatie de constructie (casa ). Dosarul dupa ce s-a miscat rapid si a trecut pe la Directia de Urbanism (autorizatii de ... (vezi toată discuția)
Care este termenul la care poti ridica o autorizatie de constructie? flmanciu flmanciu In luna februarie a acestui an (2010) am depus dosarele cu toate formalitatile necesare, in vederea obtinerii unei autorizatii de constructie. De asemenea am ... (vezi toată discuția)