avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Modificare buget local
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Modificare buget local

Buna ziua,
In cazul rectificarii unui buget, in speta se iau niste bani de la un capitol care au venit din recuperarea tva ului pt o lucrare si se imparte suma pe mai multe investitii( un parc, o masina pt primarie si trotuare ) pentru investitiile mentionate in afara de raportul contabil nu exista alte hartii. Din punctul meu de vedere ar trebuie pentru parc/masina/trotuare sa aiba niste oferte si devize de lucrari dar nu le au si contabila zice ca asa este ok. Nu stiu daca au baza legala sa achizitioneze autoturism pentru primarie? Ma puteti ajuta va rog.....
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:46, 14 Iulie 2016
Legea 273/2006 privind finanțele publice locale

Art 49
Principii în execuţia bugetară
...
(4) Virările de credite bugetare de la un capitol la alt capitol al clasificaţiei bugetare şi de la un program la altul se aprobă de autorităţile deliberative, pe baza justificărilor corespunzătoare ale ordonatorilor principali de credite, şi se pot efectua înainte de angajarea cheltuielilor.
(5) Virările de credite bugetare în cadrul aceluiaşi capitol bugetar, inclusiv între programele aceluiaşi capitol, care nu contravin dispoziţiilor prezentului articol, legii bugetului de stat sau legii de rectificare, sunt în competenta fiecărui ordonator principal de credite, pentru bugetul propriu şi bugetele instituţiilor şi serviciilor publice subordonate, şi se pot efectua înainte de angajarea cheltuielilor.
(6) Propunerile de virări de credite bugetare sunt însoţite de justificări, detalieri şi necesităţi privind execuţia, până la finele anului bugetar, a capitolului şi subdiviziunii clasificaţiei bugetare, precum şi a programului de la care se disponibilizează şi, respectiv, a capitolului şi subdiviziunii clasificaţiei bugetare şi a programului la care se suplimentează prevederile bugetare.
(7) Virările de credite bugetare, în condiţiile prevederilor alin. (4), se pot efectua începând cu trimestrul al III-lea al anului bugetar.
Multumesc pentru raspuns, sa inteleg ca prin justificari corespunzatoare ale ordonatorilor este suficient sa faca doar o expunere de motive si atat?
Nu numai.
Trebuie ca în planul anual de achiziții să fie prinse obiectivele (parc, mașina, trotuare), altfel la rectificare bugetară trebuie să rectificați și planul anual de achiziții iar după aprobarea rectificării trebuie să urmați procedura de achiziție publică.
multumesc pentru raspuns
si daca nu sunt prinse achizitiile in planul anual de investitii, e legal sa le prinda acum?

Alte discuții în legătură

Virari de credite FLORIANMATEI FLORIANMATEI Pentru virari de credite intre subdiviziuni ale clasificatiei bugetare in cadrul aceluias capitol, este necesar o hatarare a consiliului local ? (vezi toată discuția)
Virarile de credite ContSters240394 ContSters240394 Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un raspuns in problema urmatoare: In cadrul unei rectificari bugetare la o primarie se fac urmatoarele operatiuni - incasare ... (vezi toată discuția)