avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Bună ziua!
De curând am devenit asociat într-un nou înfiinţat SRL ce are ca obiect de activitate "agenţie imobiliară". Nu ne dorim să avem un venit lunar ca şi angajaţi ai firmei noastre, cel puţin pentru început, în intenţie fiind reinvestirea în firmă a oricărui câştig realizat. Se pune însă problema necesităţii angajării unui agent. Deşi legislaţia nu prevede în mod explicit obligativitatea de a avea angajaţi cu CIM, experţi jurişti arată (în forumurile de specialitate) posibilitatea apariţiei unor probleme la controalele efectuate de ANAF care ar putea sancţiona neplata unor impozite şi taxe către stat. Dacă în cazul contabilului putem opta pentru angajarea sa cu un contract de colaborare, în cazul consilierului juridic (din varii motive)suntem obligaţi de a opta pentru CIM.
În acest SRL suntem 3 asociaţi: unul este anjat cu CIM - normă întreagă la o firmă şi va deţine şi calitatea de administrator al SRL-ului nostru; al 2-lea asociat este absolvent al facultăţii de drept şi va fi consultant juridic- debutant al SRL-ului nostru.
Rămâne în rezolvare însă angajarea unui agent imobiliar şi singurul asociat apt de a ocupa acest post aş fi eu. Menţionez că sunt pensionar pentru limita de vârstă începând cu luna ianuarie a acestui an.
Angajarea mea cu CIM ar da peste cap situaţia financiară (de început) a firmei nou înfiinţate.
Vă rog cu respect să ne ajutaţi să găsim o soluţie. Întrebarea ar fi dacă eu aş putea fi angajat şi cu o altă formă decât cu CIM, nu în dorinţa de a eluda vre-o lege ci de a ne putea desfăşura activitatea fără costuri prea mari, măcar pentru început.
Vă mulţumesc cu respect,
Eugen Emeric Chvala

Alte discuții în legătură

Infiintare srl sau pfa pentru adminstrare asociatie proprietari mioara baditoiu mioara baditoiu Buna ziua, intentionez sa infiintez un SRL cu obiect principal de activitate \\"administrator imobile\\". Am urmat cursul in acest sens si am obtinut si ... (vezi toată discuția)
As dori sa deschid un srl,ma puteti indruma??? spicy3 spicy3 Sunt absolventa a facultatii de drept, nu lucrez, sunt la inceput si incerc sa ma descurc intr-un fel. Am tot ascultat discutiile despre consilierii juridici, ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate - administrator Alinpurdescu Alinpurdescu Salut, Va rog sa ma ajutați pe cât posibil cu un răspuns la următoarea întrebare. Sunt salariat la o multinațională și în același timp, unic ... (vezi toată discuția)