avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu pensie de urmas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu pensie de urmas

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate angaja cineva la varsta de 19 ani pe perioada de vara,student la Facultatea Tehnica la buget,cu pensie de urmas(ambii parinti decedati),fara sa piarda pensia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 14 Iulie 2016
Da, conform ART. 118
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, urmãtoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limitã de vârstã;
b) nevãzãtorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevãzuţi la art. 84 lit. a) şi b).
Completare :
Este vorba despre art.118 din Legea 263/2010 .

Pensia de urmas, in cazul copiilor, se poate cumula cu orice venit provenit din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, indiferent de cuantumul acestui venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas si angajare. danciuvaleria danciuvaleria Buna seara.Sunt studenta in anul II,am 22 de ani si am pensie de urmas de la tatal meu de 400 de lei.Ma pot angaja pe un salariu de 700 de lei si sa iau si ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa ambii parinti Andreea Opu Andreea Opu buna ziua..am o pensie de urmas dupa ambii parinti . as dori sa aflu , in cazul in care ma angajez cu un contract de 8 ore pe cartea de munca mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)