buna seara.eu momentan lucrez,in noiembrie o sa mi nasca sotia. eu daca imi dau acum demisia de la locul de munca ma i pot sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului?
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ.
Veti beneficia de indemnizatia pentru CCC numai daca ati realizat in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, timp de cel putin 12 luni, venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit sau v-ati aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Conteaza doar faptul ca , in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, timp de cel putin 12 luni, venituri din salarii si asimilate salariilor, sa aveti realizate venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit sau v-ati aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Daca indepliniti aceasta conditie, atunci puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC chiar daca va veti da demisia.