avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creditare SRL cu bani imprumutati din banca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creditare SRL cu bani imprumutati din banca

Buna ziua!
In urma cu ceva timp, am infiintat o firma care are ca si domeniu principal de activitate transportul de marfuri.
Dat fiind faptul ca urmeaza sa achizionam un camion, o sa fim nevoiti sa creditam societatea cu o suma de bani, o parte din suma respectiva provenind dintr-un imprumut bancar. Stiu ca se poate incheia un contract de imprumut intre creditor si societate, prin care se poate recupera intreaga suma la care se poate adauga si dobanda. Insa am dori ca pentru suma care suntem nevoiti sa o restituim bancii, sa putem retrage si dobanda pe care noi o sa o datoram.
Cum putem retrage acea dobanda, fara ca ulterior, sa fim obligati sa platim impozit, avand in vedere ca statul o sa ia in calcul acea suma, ca fiind un venit?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Informatii alin_b alin_b Buna seara, Am si eu cateva nelamuriri/intrebari, poate ma ajuta cineva (multumesc anticipat) 1.Am depus capitalul social, l-am mutat apoi intr-un cont ... (vezi toată discuția)
P.j. poate sa imprumuta bani de la o p. f. fara contract de imprumut ? Stefbudh Stefbudh Imi cer scuze sunt italian nu vorbesc bine! Am împrumutat bani unei firmei SRL ! Acuma vreu sa am bani înapoi dar nu mae găsesc Pe contractele de imprumut ! ... (vezi toată discuția)
Creditare societate ccomerciala Torahus Torahus CIne poate credita un SRL? O poate face o persoana juriddica ce nu este asociat si nici societate bancara sau cu activitate de creditare? Multumesc! (vezi toată discuția)