Locuiesc in Bucuresti, intr-o cladire cu 4 apartamente care are curte comuna. In aceea curte detin cu acte in regula un garaj in care imi tin masina. Vecinul meu, care detine si el un autoturism, parcheaza in fiecare zi (in mod intentionat) in fata garajului, blocandu-mi astfel folosirea autoturismului. Mentionez ca spatiul din curte este suficient pantru a-si parca masina fara sa-mi ingradeasca accesul la garaj. Ce pot face in aceasta situatie, si ce reglementari sunt in aceasta directie? Va multumesc.
In primul rand va sugerez sa discutati cu vecinul Dvs. despre aceasta problema.
Puteti intenta o actiunie in justitie pentru a obliga vecinul Dvs. de a nu face, adica sa nu parcheze in fata garajului Dvs. -- acest lucru poate dura si dauneaza grav bunei vecinitati.
Daca nu va puteti intelege omeneste cu vecinul, atunci parcati-va masina inaintea garajului, iar daca continua, plangere la politie pentru impiedicarea folosirii linistite a bunului d-voastra.
Nu ai cu cine sa vorbesti, faptul ca-mi blocheaza garajul este doar una din probleme. Persoana lucreza in politie si se comporta ca atare. Avem multe probleme din cauza lui (amenintari cu moartea prin SMS-uri, distrugere de bunuri....lista e foarte lunga). Bineinteles ca am tot facut seizari la Sectia 3, dar.....sunt in concediu oamenii. Ceea ce ma intereseaza, este daca exista vreo baza legala de care sa pot sa ma agat pentru al determina sa nu-mi mai blocheze garajul.
Despre parcare
sanducrist
gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez ... (vezi toată discuția)