Ieri mi-am vandut masina si la taxe si impozite mi s-a cerut sa platesc impozitul pe masina 2015 si 2016. Sotia mea in 2015 a depus acel certificat de handicap grad accentuat, acum l-a dus pe cel permanent. Totusi am fost obligat sa platesc impozitul pe 2015 si 2016 chiar daca in legea 227/2015 - art. 469 lit. b, scrie clar ca nu platesc impozit. Chiar daca anumite persoane indica legea 448/206 - art. 26 lit. c unde si acolo specifica ca sunt scutite de la TAXE. Este corect acest fapt? In plus nu mi s-a facilitat aceesul [rampa de acces] in cladire ca sa ajung la ghiseu asa ca eu am fost nevoit sa stau in carut in fata cladiri si de acolo sa o trimit pe sotie sa faca actele [nu mi s-a acordat insotitor deci nu ar avea sotia ce sa caute acolo - ca si alt aspect]. A coborat cineva de la ghiseu pana la urma la deoarece avea nevoie de semnatura mea la acte si am cerut explicatii de ce platesc de ce nu am acees la ghiseu si de ce nu mi se explica de ce platesc eu impozit. Pur si simplu am fost ignorat si singurul raspuns a fost ca asa este legea eu trebuie sa platesc.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt aspecte distincte obligatiile de plata impozit aferent bunuri mobile/imobile si existenta facilitatilor pentru deplasarea/accesul persoanelor cu dizabilitati in institutiile publice
Referitor la facilitatea scutirii de impozit aferent bun mobil,autoritatea are obligatia sa acorde facilitatea solicitantului care depune toate documentele necesare
Pentru anii in care vi s-a impus achitare impozit auto,ati avut depuse toate documentele,inclusiv certificatul de incadrare in grad accentuat/grav de handicap ?
Daca dv sunteti proprietar unic al auto,daca ati avut depusa intreaga documentatie pentru a beneficia de facilitatea scutirii de impozit auto,intrati in audienta la inspectorul sef al autoritatii fiscale pentru clarificarea situatiei
Acum in decembrie am reusit sa rezolv cu dificultate si mare scandal a trebuit sa le dau cu legile in cap si nici asa nu voiau, foarte obtuzi, incopetenti sau este doar o parere de a mea sunt pusi acolo ca sa nu respecte legea sau habar nu au de ea sau nu vor, "in slujba statului nu in slujba cetateanului".