Va rog sa-mi dati sfaturi in urmatoarea situatie:
-copilul meu in varsta de 13 ani ,jucandu-se in parc a raspuns unui tir de pietre aruncat de doi frati,aruncando piatra in sus care a atins usor obrazul unuia din frati lasand o vineteala mica.Totul s-ar fi terminat simplu daca nu dupa un timp ,in drum spre casa,baiatul,IONUT,a fost urmarit de tatal copiilor,speriat cu masina prin viraje bruste facandu-l sa alerge trecand din marginea soselei pe trotuar unde a cazut,s-a zariat,inverzit hainele,timp in care tatal celuilalt copil a iesit din masina l-a prins de gat bruscandu-l,tarandu-l si l-a bagat cu forta in masina sunand pe tatal lui cu solicitarea sa-i spuna unde sa-l i-l aduca.Copilul a fost adus in stare de soc,tremura ca aproape nu mai putea vorbi fiind luat de tata si dus direct la politie.Aici s-a solicitat declaratii de la cei doi tati ,celalalt recunoscand in scris ca a exagerat cu copilul.Stupoare insa: Pana la aceasta data,trecand cateva zile nu s-a luat nici o masura impotriva violentului tata din cauza ca martorii sunt copii minori(oricum el a recunoscut,de ce mai trebuie alti martori?) si pt ca minorul,IONUT nu are certificat medico-legal cu internare.Va rog sa-mi dati un sfat daca o plangere penala ar putea produce urmari intrucat deja intr-o astfel de comuna mica s-a creeat un precedent,fiecare isi permite sa faca dreptate singur iar motivatiile organelor in drept ca si cercetarile sunt "no coment".Poate fi adus ca martor ca era copilul in stare de soc insusi politaiul in instanta?Marturia lui poate conta?Deasemeni de precizat ca inainte de a proceda la molestarea copilului tatal implicat a sunat pe tatal lui IONUT spunandu-i ca daca ii prinde copiulul il bate de-l omoara.Convorbirea scoasa prin solicitare in scris de la operatorul de telefonie poate fi o proba?Unde poate fi incadrata fapta,sau exista legi in tara asta care sa pedepseasca terorizarea copiilor ,sa previna tendinta de a face dreptate singur inainte de a ajunge oamenii in spital sa faca rost de certificat=proba.Persoane cu studii in domeniu din zona sustin ca nu sunt suficiente probe.Nici pt o amenda penala?:sorry:
Multumesc
Opinia mea este ca doriti cred o pedeapsa exagerata.
Sigur ca agresiunea asupra unui copil indiferent de catre cine este mai mult decat condamnabila.
Solicitati insistand rezolvarea cauzei la politia din comuna
In opinia mea , tatal care a incercat sa isi faca singur dreptate ar putea raspunde pentru infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, respectiv art. 189. alin 2 ( fapta a fost comisa asupra unui monor). Consider ca persoana nu era indreptatita sa recurga la acest gest sa traumatizeze un copil in acel hal, sa il sperie si sa il duca la politie, in special ca este vorba despre unminor de 13 ani care oricum nu rapsunde penal, si , oricum ar fi fost, el se apra de fapt de pietrele celorlalti. In plus ma ipoate fi incidenta si i nfractiunea de amenintare, art. 193 C. pena, cat si cea de loviri si alte violente, art. 180 C. penal.l. Consider ca puteti depune plangere si aveti grija sa nu treaca 2 luni de la aceasta intamplare.
Mai bine va intalniti cele doua familii cu tot cu copii si purtati o discutie serioasa pe marginea acestui incident pentru ca pe viitor sa nu se mai repete astfel de fapte. Luati totul ca pe o lectie si invatati-o foarte bine. Invatati-va copiii sa nu fie violenti si sa nu raspunda la violenta prin violenta; invatati-i sa evite astfel de situatii. Ganditi-va ca piatra aruncata de copilul dv. putea avea consecinte mult mai grave decat acea "vineteala mica" pe obraz. Daca i-ar fi ajuns in ochi, nenorocea un copil pe viata.
Si eu sunt mama si am vazut un caz in care un copil a fost batut rau de alt copil care nu recunostea...
Parintii au facut o plangere scrisa la politie in care cereau o suma foarte mare despagubire...nu a obtinut, pentru ca batausul...politia a aflat cine era, nu avea bani! Deci i s-a intocmit dosar ca e vinovat dar nu au avut ce bani sa ii ia
Am inteles ca asa e legea, la vatamare fara spitalizare , pedeapsa maxima e doar amenda...:(( imi pare rau!;)
Hartuire
flori1604
Buna ziua.
As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o problema care devine din ce in ce mai serioasa. Prietenul meu este urmarit de vreo 2 ani si ... (vezi toată discuția)