avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Palmuirea unui copil ..... ce e de facut ?????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Palmuirea unui copil ..... ce e de facut ?????

Buna seara !

Eu impreuna cu cei 2 copii ai mei ma aflam azi la un magazin care are mai multe trepte la intrare . Copilul cel mic se juca cu alt copil in fata magazinului , printre care mai aruncau cu pietricele mici pe strada, de sus de pe acele trepte, eu aflandu-ma in acest timp in interiorul magazinului. La un moment dat vine copilul tinandu-se cu mana de obraz si plangand ca din gura de sarpe ca a lovit-o cineva afara peste fata. Eu impreuna cu alte persoane care erau in magazin am fugit sa vedem despre ce este vorba. O blonda dintr-un jeep era ofticata ca cica copilul ar fi aruncat cu piatra in masina ei si facea circ din masina, neavand bunul simt sa se dea jos sa discutam de la egal la egal. I-am spus ca nu are orice ar fi facut acel copil mic nu are nici un drept sa dea in el. Ea tot zicea ca nu a lovit copilul ca era la volan si ca sa ma gandesc si eu cum ar fi putut ea sa ajunga la copil. Atunci celalalt copil care era cu al meu pe scarile magazinului a zis ca de fapt fata ei care statea in dreapta s-a dat jos din masina, mi-a strans copilul de gat si i-a tras o palma de i s-a inrosit obrazul si apoi i s-au facut mici buburuze ca si cum ar fi fost urzicata. I-am spus ca nu are nici un drept sa dea in copil si ca trebuia sa vina sa-mi spuna mie ce s-a intamplat , dar ea tot striga ca daca ii spargea geamul eu ce faceam. I-am raspuns ca il plateam si ca discutam frumos nu ne luam la bataie , ea adult cu un copil sub 7 ani. I-am luat numarul de la masina si i-am spus ca o dau in judecata. Cu acestea am intrat din nou in magazin, dupa care ea , DOAR ATUNCI, s-a dat jos din masina si a venit dupa mine in magazin urland ca sunt o nesimtita si ca ma da ea pe mine in judecata ca i-am zgariat masina, ma rog copilul meu i-a zgariat masina. I-am spus sa mearga sa-si educe fiica si apoi sa vina sa se lege de alti copii. A iesit din magazin tot facandu-ma in fel si chip.

Intrebarea mea de mama care in viata ei nu i-a tras nici macar o palma peste fata copilului este urmatoarea :

CE POT SA FAC IN ACEASTA SITUATIE ???

Va dati seama ca ma doare acest fapt si nu as lasa sa treaca totul asa . Astfel de oameni trebuie pusi la punct, parerea mea.
Cel mai recent răspuns: ContSters205490 , utilizator 01:20, 17 Mai 2011
Ar trebuie sa scoateti un certificat medico legal pentru copil.Apoi depuneti o plangere penala impotriva soferitei, pentru infractiunea prevazuta de art 10 cod penal..lovituri si alte violente, .precizand ca nu-i cunoasteti identitatea...dora numarul de inmatriculare al masinii....
M-am gandit si eu la acest lucru , dar dupa 15-20 minute i s-a retras roseata si nu stiu ce ar putea sa mai constate medicul legist. Doar plangere penala cu cele specificate de dvs. mi-ar folosi oare ?
Nu conteaza faptul ca nu exista urme ale violentei, ci violenta in sine exercitata asupra copilului.Textul art 180 Cod penal , alin 1, vorbeste despre lovire si orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice.Asadar, daca aveti martori, puteti depune plangere.Pe de alta parte, si daca fiul dvs. a zgariat masina, este posibil ca si proprietara masinii sa va pretinda niste despagubiri.Desigur ca va puteti si impaca , pentru a evita drumuri pe la politie si nervi..dar, depinde cum veti alege.
Martori sunt 2 copii care se aflau si ei in fata magazinului, cu care se juca impreuna copilul meu. Pe de alta parte, cum poate dovedi doamna ca masina i-a fost lovita, in cazul in care intr-adevar i-a fost lovita, cu o pietricica aruncata de copilul meu ? Sau mai mult, cand va afla ca i-am facut plangere penala sa nu care cumva sa se apuce ea sa-si zgarie masina si apoi sa-mi acuze mie copilul ... am atatea semne de intrebare, nu stiu cum sa procedez , nu stiu ce pot sa fac .... daca considerati ca as avea vreo sansa as proceda dupa cum ma sfatuiti dvs.
Va multumesc tuturor pentru sfaturile pe care mi le acordati si va rog din suflet sa ma ajutati sa gasesc solutia cea mai buna . Va imaginati ca fiica mea este speriata de cele ce i s-au intamplat si mi se rupe sufletul cand o vad asa ....
A fost doar o simpla joaca de copii nevinovati si uite unde s-a ajuns ...
Am vorbit si cu un asigurator si mi-a spus ca daca masina are nr. de Bucuresti este in leasing si are casco ... chiar nu mai inteleg reactia acelor doamne, daca le mai poti numi asa ....
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
circotasa, utilizator
Eu v-as recomanda sincer sa va linistiti si sa incercati sa judecati situatia la rece.
Va inteleg perfect frustrarea si si faptul ca va doare ceea ce ii sa intamplat copilului dumneavoastra.
Copilul dumneaviastra nu o sa se simta razbunat daca ajungeti in justitie, el nu intelege acest lucru. Oricum raul pentru el e bun facut.
Ce credeti ca ii se va intampla acelei persoane daca o actionati in justitie? Aveti posibilitatea financiara, rabdarea si timpul necesar pentru un proces din care nu o sa aveti mare lucru de castigat?
Daca raspunsul este pozitiv atunci faceti acest lucru!

Cu respect,
Alin.

Alte discuții în legătură

Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)
Amenințări cu violente din partea unui vecin nou mutat giv giv Buna ziua. Va cer un sfat despre cum sa abordez următoarea problema: De câțiva ani s-a mutat la noi in bloc la o garsoniera o familie. Aceasta familie ... (vezi toată discuția)
Copiii distrug masina zilnic. ce sa fac? NANETE NANETE Masina mea este parcata pe un loc platit primariei, in fata blocului. intre locul de parcare si cel de joaca de asemenea amenajat de primarie nu este decat un ... (vezi toată discuția)