avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenințări cu violente din partea unui vecin nou ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenințări cu violente din partea unui vecin nou mutat

Buna ziua.

Va cer un sfat despre cum sa abordez următoarea problema:
De câțiva ani s-a mutat la noi in bloc la o garsoniera o familie.
Aceasta familie nu tine cont de nicio regula:
- nu saluta vecinii
- fac lucrări zgomotoase in apartament in timpul orelor de liniște sau sâmbăta, târziu, ori chiar duminica deranjând tot blocul.
- parchează mașina (un model foarte vechi) in aleea de acces in bloc de nu poți intra in scara si daca le spui nu se deranjează sa o ia.
- au construit de capul lor pe la subsol o boxa care a înglobat majoritatea țevilor de canalizare si in caz de probleme nu se poate umbla.
- arunca pe jos de la balcon numai mizerii si mucuri de țigări
- daca le spui ca nu este frumos o țin ca ei sunt "proprietari" si fac ce vor.

La subsol au construit o boxa așa cum am spus mai sus fără sa tina cont de nimic, au construit-o chiar folosindu-se de boxa construita de mine, de zidurile construite de mine, ca sa nu mai construiască nimic, fără măcar sa ma întrebe sau sa îmi spună sa le explic cum e structura de rezistenta, unde pot sa bormașineze si unde nu, unde sunt țevi de apa si canalizare sa aibă grija sa nu le facă ceva greșit etc.
Le-am explicat ca frumos era sa îmi spună si mie fiind afectat direct de lucrarea dumnealor (legându-se de zidul meu daca pun greutăți sau polițe pe partea greșită de zid se poate prăbuși zidul dintre boxe etc) nu sa facă de capul lor ca eu nu ma apuc sa fac un zid legat de garsoniera dumnealor fără sa ii întreb sau sa le cer voie.
Se pare ca sunt niște oameni foarte recalcitranți caci o țin numai ca ei sunt "proprietari" si din cate îmi dau seama sunt ceva de pe "la tara" caci nu au un minim de bun simt in absolut nimic (respect țăranului roman, aceasta exprimare era doar o metafora din care sa reiasă lipsa de civilizație a unor indivizi care popular se numesc țărani).
Mașina o parchează numai in aleea de acces blocând aproape total accesul in bloc de te chinui sa intri in bloc sau daca ai ceva voluminos nu poți intra cu el. Nu vorbesc daca ai copil mic cu cărucior de carat ca nu ai cum sa intri.
I-am rugat frumos sa mute mașina câțiva metri mai încolo dar nu se deranjează.
Aceasta "familie" este alcătuită dintr-o femeie (e greu sa o numesc doamna), un copil mic, socrul care vine meru si pleacă, o femeie mai in vârstă care nu știu cine (dar la fel de recalcitranta) este si un bărbat care se recomanda a fi soțul.
Locuiesc acolo cu femeia tânără si copilul cu rândul cumva, nu știu, ca tot vin si pleacă.
Aseară a venit un tip subțirel cu șapcă la in jur de 40 de ani care s-a recomandat soțul femeii tinere (deși niciunul nu poarta verighetă sau locuiesc permanent împreună) si m-a amenințat cu o voce tremurândă si cu pumnii strânși ca si când ar fi vrut sa sară la bătaie in fata blocului băgându-se cu fata (fără masca) spre fata mea si țipând ca daca ii mai "deranjez" familia "ma joaca in picioare", ca eu nu știu "cine este el".
Eu acum țin sa va spun ca nu m-a intimidat dar m-am gândit ca nu îmi sta in caracter sa sar la bătaie si am făcut tot posibilul sa evit confruntarea directa mai ales ca lângă mine, in mașină se afla soția cu cei doi copii, din care unul de o luna. Individul a țipat si m-a amenințat lângă soție si copii care erau in mașină. Afara era întuneric si eu așteptam sa iau in brate copilul nou născut pentru ca veneam de la un control medical. Individul a profitat si m-a amenințat la acoperirea întunericului. „Soția" individului era la câțiva metri distanta, se uita la individ (probabil ea l-a pus) si se făcea ca nu aude.
Eu decât i-am spus sa păstreze distanta, sa îmi vorbească frumos ca eu i-am vorbit frumos si sa măsoare cuvintele. L-am invitat sa stam de vorba sa lămurim situația. Bineînțeles ca nu a vrut.
A spus ca data viitoare ma "joaca in picioare in fata blocului" fără avertisment daca ii mai "deranjez" familia.
Eu unul sincer nu prea ma da pe spate situația dar nici nu vreau sa o ignor.
Daca e sa te iei după acești indivizi trebuie sa le suporți toate mizeriile eventual sa te culce sau sa te trezească ei la ce ora vor ca altfel "ii deranjezi". Daca vor ei sa te lasă sa intri in bloc sau nu, altfel e "deranj".
Ca prima idee am comunicat la asociația de proprietari problema si i-am rugat sa cheme pe "proprietara" sa ii explice care sunt regulile de a locui într-un bloc cu 60 de apartamente unde nu face fiecare de capul lui.
Eu aș dori cat mai diplomatic sa abordez problema sa îl fac pe individ sa înțeleagă ca nu se poate opune la 60 de familii si nu locuiește singur in bloc si daca vrei sa locuiești la bloc trebuie sa te integrezi. Știu ca pot sa ii fac plângere penala etc dar nu aș vrea sa ma complic pentru un iresponsabil decât daca nu este alta soluție.
E greu sa ii explici pentru ca tipul urca mereu cu punga cu beri acasă.
Mie îmi vine greu sa ma cobor la un asemenea nivel dar daca trebuie o sa "ma ocup".
Având in vedere cele prezentate mai sus aș dori sa ma sfătuiți cum sa abordez problema.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
giv, utilizator

Alte discuții în legătură

Diverse probleme cu vecinii de bloc/cartier anomaramon anomaramon As avea nevoie de indrumare in urmatoarele probleme: - una din caile de acces de la blocul in care locuiesc, catre bulevardul principal, reprezinta o alee, ... (vezi toată discuția)
Hartuire obsedat si dezaxat acoperit de autoritati, cum pot proceda ? lauraGt90 lauraGt90 sunt Hartuita de un individ cu probleme psihice grave la cap, plateste politisti, plateste tigani, sau oameni pe care nu ii cunosc sa vina sa ma jigneasca pe ... (vezi toată discuția)
Boxa cu intrare comuna cu o vecina dificila, care imi interzice accesul iolaru iolaru In urma cu 2 ani m-am mutat intr-un apartament, prin contractul de cumparare atribuindu-mi-se si o boxa din subsolul blocului. problema este ca accesul in ... (vezi toată discuția)