avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Boxa cu intrare comuna cu o vecina dificila, care imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Boxa cu intrare comuna cu o vecina dificila, care imi interzice accesul

In urma cu 2 ani m-am mutat intr-un apartament, prin contractul de cumparare atribuindu-mi-se si o boxa din subsolul blocului. problema este ca accesul in aceasta boxa se face prin boxa unei vecine. Pana nu demult aveam chei amandoua la usa de intrare in boxa ei (din care eu puteam intra, apoi, in boxa mea). Recent, dumneaei a gasit de cuviinta sa schimbe incuietoarea, refuzand sa imi dea voie sa intru altfel decat in prezenta dumneaei (iar atunci cand am avut nevoie a fot "prea ocupata"), in plus imprastiind tot felul de zvonuri pe scara blocului cum ca eu i-am facut deranj ("mizerie") in boza si ca i-au disparul acte de la firma dumneaei (evident ca nu e nimic adevarat). As vrea sa nu mai am de-a face cu ea, dar nu imi permit sa platesc o gramada de bani, cat ar costa un proiect si o autorizatie de construire, pentru a-mi face intrarea direct de pe hol. Astept idei pentru rezolvarea situatiei. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: iolaru , utilizator 17:00, 25 Ianuarie 2018
1-Boxele sunt prevazute in proiectul initial al imobilului sau sunt construite de catre locatari?
2-Astfel de situatii se solutionaeza fie amiabil fie prin instanta de judecata
Boxa mea este prevazuta in planul apartamentului, deci si al blocului (are CF). Boxa dumneaei a fost construita mai tarziu, ma indoiesc ca ar fi primit autorizatie de construire a unor pereti, care sa ingradeasca accesul intr-o boxa existenta, deci este ilegal construita. (Eu nu locuiam aici atunci cand a construit-o, asa cum am precizat mai devreme.) In acest caz, presupun ca as putea, pur si simplu, sa sparg si sa schimb (din nou) incuietoarea la intrarea in boxa dumneaei, pentru a putea avea acces la boxa mea, fara sa cer niciun sprijin al vreunei autoritati. Pare corect, dar nu sunt foarte sigura ca nu imi poate face probleme. Un proces este costisitor, iar banii pentru cheltuieli ii voi primi abia la sfarsit, ceea ce poate insemna un an sau doi. Iar de solutionare amiabila se pare ca nu poate fi vorba, am incercat.... femeia nu e cu toti boii acasa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza O.Stefan O.Stefan In ce conditzii unul ditre locatarii unui bloc , conform carei legi, poate folosi o parte din trotuarul bloculi considerat cota indiviza???? (vezi toată discuția)
Ușă de acces boxe chiribuc chiribuc Bună ziua, Locuiesc într-un bloc relativ nou la parterul acestuia, construit într-un cartier nou din Prelungirea Ghencea. Blocul în cauză nu are ... (vezi toată discuția)