avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ușă de acces boxe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ușă de acces boxe

Bună ziua,

Locuiesc într-un bloc relativ nou la parterul acestuia, construit într-un cartier nou din Prelungirea Ghencea.
Blocul în cauză nu are prevăzută din construcție o intrare prin spate, dar are în schimb un rând de trepte ce conduc către o ușă ce permite intrarea la boxele blocului.
Menționez că această intrare se află chiar în dreptul apartamentului în care locuiesc, sub geamul de la bucătărie și dormitor.
De asemenea, menționez că numărul de boxe din imobil este mai mic decât nr. de apartament, de unde rezultă că la acestea au acces doar un nr. limitat de locatari, proprietari ai boxelor.
De câteva luni se tot propune în ședințele de bloc, de către un nr. redus de persoane, transformarea acelei uși de acces la boxe din esteriorul blocului, în ușă de tranzit, mai exact, transformarea ei în ușă de acces în bloc.
Din câte cunosc, acea ușă apare în actele imobilului ca ușă de acces și aprovizionare boxe.
Mă interesează să știu dacă asociația împreună cu locatarii, pot decide și transforma acea ușă în ușă de acces în bloc, pentru toată lumea sau nu.
Pot ei face acest lucru dacă eu nu sunt deacord?
Am eu vreun cuvânt de spus în situația aceasta?
Aș fi vrut să atașez și două fotografii pentru a vedea mai bine pe unde se face intrarea dar constat că nu le pot încărca aici.

Muțumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 01:43, 4 August 2015
Daca trebuie spart zidul, pentru aceasta modificare, trebuie o autorizatie de constructie.
Conform Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, aceasta modificare se face astfel:
Art. 41. - Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.

Deci este obligatoriu acordul dv., ca proprietar direct afectat.

Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon închis fără autorizație! Bch30andreea Bch30andreea Bună seara, am cumpărat un apartament în bloc nou și acum 5 ani am decis sa lărgim camera asta însemnând sa scot ușa și geamul de la ieșirea în ... (vezi toată discuția)
Unde gasesc acte despre istoricul unui apartament oret20 oret20 Buna ziua, Am o mare nelamurire !!! Am mostenit un apartament intr-un bloc, construit in 1947 cu un nr. de 26 apartamente. Acest apartament este situat pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la bloc nou intr-un cartier rezidential de ... cetatean.roman90 cetatean.roman90 Buna ziua, Locuiesc la bloc nou intr-un cartier rezidential de case. Mai exact este un bloc cu 2 etaje inconjurat de case. Blocul are parcari construite de ... (vezi toată discuția)