avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon închis fără autorizație!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon închis fără autorizație!

Bună seara, am cumpărat un apartament în bloc nou și acum 5 ani am decis sa lărgim camera asta însemnând sa scot ușa și geamul de la ieșirea în balcon și sa zidesc 1,5 m înălțime ținând cont de aspectul îngrijit al blocului și am dărâmat un zid de jumate de metru fără a afecta structura de rezistenta a blocului, el fiind construit pe grinzi de beton. Președinta asociației de proprietari m-a amenințat azi în ședința de locatari ca îmi va veni de fac reclama du-mă la primărie neavând acte pe modificarea adusa, situație în care sunt mai mulți locatari din bloc. Care ar fi soluția pentru aceasta situație.? Cum pot remedia acest conflict? Va rog un sfat!
Cel mai recent răspuns: Bch30andreea , utilizator 14:10, 9 Octombrie 2018
Daca a trecut o perioada atat de mare, nu cred ca vi se mai poate intampla ceva...
Pe presedinta o puteti "imbuna" prin recalcularea (marirea) suprafetei utile a locuintei, cu suprafata nou rezultata.
Daca sunteti mai multi proprietari in aceaasi situatie, toti trebuie sa procedati la fel.
In mod normal, aceasta modificare trebuia efectuata in conditiile Legii.
Pentru a preintampina situatii neplacute acum si in viitor ar trebui sa parcurgeti procedura de intrare in legalitate ceea ce implica realizare proiect tehnic,autorizatie de constructie certificat de urbanism
Mulțumesc, am sa fac demersurile pentru a întra în legalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pereti de rezistenta sau nu? m.belu m.belu Ce caracteristici poate avea un zid din incinta apartamentului de bloc, care separa bucataria de balcon, pentru a recunoaste daca este zid de rezistenta sau ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)