avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor?

Buna seara,

Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui.
Poate face acest lucru in cazul in care eu nu sunt de acord?
Noi avem asociatie de locatari iar el ocupa o oare-si-ce functie de administrator adjunct si ma tem ca poate influenta decizia administratorului si presedintelui de bloc, deci la administratie nu ma pot duce sa intreb.
Exista vreo modalitate sa ma opun? Credeti ca poate obtine autorizatia de constructie in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 22:10, 2 Decembrie 2009
Ca sa faca acest lucru ii trebuie autorizatie de constructie. Dar Dv. de ce nu sunteti de acord, ca doar isi muta usa pe peretele propriu?
Pentru ca mi-a facut scandal inca de cand m-am mutat, batea la usa de fiecare data cand nu ii convenea ceva, a facut scandal ca de ce am instalat plinta etc.
Cand ne-am mutat, apartamentul avea usa mutata mai in fata cu 1 metru si ceva. A urlat ca el nu suporta asta si sa daram usa, sa o mut in locul original. Am facut-o si pe asta, desi a presupus spargerea unei grinzi din fier beton, ceea ce a durat vreo 4 ore, certuri cu alti vecini, ca fac zgomot, mizerie, muncitori tinuti peste program etc.
Acum vrea el sa isi faca intrare prin sufragerie, sa sparga zidul si sa isi puna usa tot pe peretele lui, dar bineinteles, fara sa ma intrebe si pe mine.
Poate trece peste cuvantul meu, mergand direct la asociatie?
Peretele pe care il sparge el nu este alipit de apartamentul meu, ci este vis-a-vis, la 1 metru, dar eu sunt singurul vecin pe orizontala.
cititi va rog urmatoarele art.din legea 230/2007,interpretatile si daca aveti nelamuriri reveniti
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale. (2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune, fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.
Art. 12. - Zidurile dintre apartamentele sau spaţiile alăturate, care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii şi din proprietatea comună, pot fi reamplasate prin acordul între proprietarii apartamentelor sau spaţiilor respective, pe baza autorizaţiei de modificare a construcţiei, eliberată de autoritatea publică locală şi cu înştiinţarea asociaţiei. Zidurile dintre apartamente sau spaţii şi proprietatea comună, care nu fac parte din structura de rezistenţă a clădirii, pot fi reamplasate numai prin modificarea acordului de asociere, în baza hotărârii majorităţii proprietarilor şi a autorizaţiei de modificare a construcţiei eliberate de autoritatea publică locală.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
sacalul09, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perete balcon george69ionescu george69ionescu am cumparat un apartament prin programul prima casa,construit in anul 1980. Dupa ce m-am mutat in el la 5 luni ,am obs. ca balconul meu are dimensiumile mai ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament bianca79000 bianca79000 Buna ziua Caut raspunsuri aici pentru ca am gasit rezolvari foarte bune la alte probleme.As dori sa sparg un perete in apartament care nu este de ... (vezi toată discuția)
Izolare casa scarii ay08021 ay08021 buna seara, am si eu o nelamurire: doresc izolarea peretului de la bucatarie pe casa scarii. am depus o cere la asociatie spre aprobare ca sa nu am probleme cu ... (vezi toată discuția)