Buna ziua, Am o mare nelamurire !!! Am mostenit un apartament intr-un bloc, construit in 1947 cu un nr. de 26 apartamente. Acest apartament este situat pe demisol. Apartamentul are o usa principala cu acces direct din curtea blocului, nu pe intrarea principala a blocului (intrarea principala nu o folosim si nici ascensorul)si a fost prevazut si cu o usa de serviciu, (a fost, pentru ca am zidit la renovare acea usa) care ducea la partile comune ale blocului (demisol tehnic unde se afla centrala proprie si hidroforul, boxele si scara de seviciu cu acces la mansarda unde se afla camere de serviciu). In actul de proprietate nu este mentionat daca avem in proprietate boxa si camera de serviciu. Totusi sunt mentionati 32 mp, cota parte indiviza. Unii proprietari dispun de 2 boxe si 2 camere de serviciu pe care si le-au trecut in actele de proprietate. Ruda de la care am mostenit era foarte in varsta, bolnava cu alhzeimer de multa vreme si nu mai stia ce are in folosinta din acel condominiu. Mentionez ca la apartamentele mari cu 4 sau 5 camere camera de serviciu era inclusa in apartament acestea fiind destinate menajerelor, (ca sa nu spun servitorilor) dupa moda de atunci. Apartamentele respective au apartinut unor persoane care au emigrat si apoi repartizate de stat unor persoane cu functii inalte. Unii dintre proprietari sunt descendenti ai primilor proprietari asa cum sunt si eu, dar ei nu vor sa spuna nimic in legatura cu aceste spatii si cui apartin. Eu am un ap. de 2 camere + chicineta+o mica camara, dar prezenta usii de serviciu ma duce la gandul ca pe acolo avea acces menajera si aveam acces si la boxa asa cum au celelalte apartamente. Sper sa pot gasi un raspuns de la dumneavoastra sau o indrumare, unde sa caut ?, ce pot face? Cu locatarii din bloc nu am ajuns la nici un rezultat mai ales ca nu exista nici asociatie de proprietari si nici asociatie de locatari, iar cotele de intrtinere sunt calculate haotic.
Va multumesc mult.
Puteti sa va interesati fie la detinatorul proiectului imobilului .fie la cadastru si intabulare imobiliara
In actele dvs de proprietatea trebuie sa fie precizate concret suprafetele ,inclusiv eventuale anexe
Efractie ?
mancipri
Un locatar al unui bloc ocupa fara forme legale o boxa de beci timp de 30 de ani .Cu toate ca acel locatar are boxa plina de diferite lucruri, un alt locatar ... (vezi toată discuția)