avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REPARATII GENERALE LIFT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REPARATII GENERALE LIFT

Buna ziua,
detin un apartament la parterul unui bloc cu 10 etaje, care figureaza in cadastru ca spatiu comercial, nu locuiesc aici, usa de acces de pe casa scarii este zidita, am intrare separata prin lateralul blocului, cu scara pentru care platesc taxa de concesiune la primarie. Asociatia de proprietari de care apartin au efectuat reparatii capitale la lift, cota parte revenita mie este 834 lei, egala pentru toti locatarii. Am facut cerere sa imi aprobe sa platesc jumatate din suma datorita faptului ca ma situez la parter si nu folosesc liftul. Mi-au raspuns negativ la cerere invocand Art.32, alin.3 din HG 1588/2007. As vrea sa-mi raspundeti daca sunt obligata sa platesc aceasta suma pentru un serviciu de care nu beneficiez. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:55, 17 Iunie 2014
Sunteti proprietar, deci aveti o cota parte indiviza la ascensor.
Proportional cu aceasta cota-parte se face sau ar trebui sa se faca si repartizarea cheltuielilor cu reparatia.

Faptul ca nu folositi liftul va poate scuti, dar nu este obligatoriu, de plata curentului electric folosit de instalatia acestuia.

Deci trebuie sa platiti pentru cota de proprietate, dar puteti fi scutit de cheltuielile de folosinta ale liftului (energie electrica)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)