avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota indiviza

In ce conditzii unul ditre locatarii unui bloc , conform carei legi, poate folosi o parte din trotuarul bloculi considerat cota indiviza????
Cel mai recent răspuns: O.Stefan , utilizator 18:04, 19 Iulie 2010
Ce intelegeti prin "poate folosi o parte din trotuarul blocului " ?
3-4 metrii patratzi pt asi face o cale de acces , la un apartament la parter.
Fara autorizatie de la primarie o face ilegal.
Cel mai probabil trotuarul din fata blocului e domeniu public, nu cred ca e proprietatea indiviza a locatarilor...dar cine stie ce fel de trotuar o fi...

Oricum, de principiu, daca e proprietate indiviza, poate "folosi" aceasta proprietate cu conditia sa nu ingradeasca folosinta celorlalti co-partasi.
in fapt....
locuiesc intr-un bloc construit cu incalzire cu lemne....fiecare apartament detzinind si o boxa la subsol
fiecare boxa are un luminator/aerisire o ferastruica 50/40 cm sau aprox.
un vecin de la parter s-a apucat sa-si faca un spatiu comercial la parter . insa diferentza de nivel de la trotuarul blocului pana la podeaua parterului este de vreo 40-50 cm si a trebuit sa isi faca niste trepte de acces din exterior
luminatorul/aerisirea de la boxa mea este exact sub platforma de acces care a facut-o vecinul de la parter care acum numai rol de luminator nu mai are
asta era intrebarea .....nu e nevoie de acordul tuturor proprietarilor pt a folosi acea cota indiviza?????
omul a obtinut d ela primarie aut de construire ....cum ...nush!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc fara trotuar in jur, fara ghene de gunoi Taitel2017 Taitel2017 Buna seara, As dori sa va insirui o poveste reala si va rog din suflet sa ma ajutati sa mi clarific gandurile...Acum doi ani am cumparat un apartament in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica pe o proprietate privata RaDracones RaDracones Buna ziua! Va rog o clarificare pentru urmatoarea situatie: 1. Reabilitare termica aprobata in AG; 2. Se executa reabilitarea in spatiile comune ale ... (vezi toată discuția)
Trotuar comun in jurul blocului maranlg maranlg Locuiesc intr-un bloc cu 4 apartamente,la etaj. Vecinul de la parter a construit o anexa la bloc blocand accesul in jurul blocului astfel incat nu pot sa-mi ... (vezi toată discuția)