avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc fara trotuar in jur, fara ghene de gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc fara trotuar in jur, fara ghene de gunoi

Buna seara,

As dori sa va insirui o poveste reala si va rog din suflet sa ma ajutati sa mi clarific gandurile...Acum doi ani am cumparat un apartament in Sibiu, primul apartament dintr un bloc cu doua etaje.Toate bune si frumoase, la inceput..
Dupa doi ani de zile situatia sta in felul urmator

1. Blocul era inconjurat de un trotuar, trotuar specificat de altfel si in cartea funciara care a insotit cumpararea apartamentului.Precizez ca apartamentul meu are o singura fatada spre nord.Acum doua luni vecinul de la parter a incercuit tot trotuarul din dreptul apartamentului meu, astfel incat vecina de la etajul unu si eu, ce locuiesc la etajul doi nu avem in fata noastra nici un milimetru de trotuar...Precizez ca in actul de proprietate,apar ca si cota parte din terenul din jurul blocului si evident platitor de impozit la primarie.
Cand I am solicitat vecinului de la parter o explicatie el a spus ca apare in actele lui cu drept de folosire exclusivista...Dar el a aparut dupa doi ani...Deci eu si vecina mea , noi pe viitor nu avem nici o sansa de a aduce o imbunatatire la apartamente sau Doamne fereste sa se intample un necaz, nu poate veni nici un pompier sau altceva, caci dupa dupa gardul realizat de vecinul de la parter,gard ce cuprinde toata fatada blocului,gard de doi metri latime si zece metri lungime exista un sant si abia dupa sant este drum.

2. Desi in cartea funciara apare clar chenarul blocului si se specifica spatiul aferent blocului, dupa doi ani pe locurile laterale ale blocului apar locuri de parcare cedate blocului vecin construit tot de acelasi constructor, locuri platite la impozit tot de noi...Deci practic si real in jurul blocului se poate merge doar unde exista accesul in scara si pe aproape inca o parte de bloc....A treia latura a blocului este desfiintata de ingraditura vecinului de la parter, iar cea de a patra latura de parcarea lipta a masinilor de la blocul vecin, dar care apare in cartea funciara de la blocul unde locuiesc.

3. Constructorul a construit blocuri, parcari dar a uitat sa realizeze ceva...Loc pentru gunoi, astfel incat ghenele sunt plimbate de la un bloc la altul, fara spatiu amenajat, fara absolut nimic.

Va rog frumos, as aprecia mult mult daca m ati putea ajuta cu un sfat, cu o directionare sau macar sa mi se spuna daca ceea ce am descris eu este o situatie corecta sau...Dupa parerea mea este un haos.Strada inca nu este luata in administratie de primarie...ea inca se afla pe privat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:49, 29 Iunie 2017
Buna ziua!

Nu sunt avocat, dar ceea ce intampinati dvs observ zilnic in orasul Constanta dar difera modul de ingradire si anume:

Daca proprietarul de la parter are intrare separata si acces din strada, alta intrare pe alta fatada a blocului decat intrarea comuna in scara, iar ingradirea nu blocheaza accesul in scara sau tranzitul persoanelor pe trotuar spre intrarea in bloc, spatiu se poate inchide pe toata intinderea apartamentului, dar nu mai mult !

Daca de exemplu, vecinul prin ingradirea spatiului va blocheaza accesul in scara sau blocheaza trotuarul ce se afla pe aceeasi parte cu intrarea in bloc, ingradirea trotuarului NU este permisa!
In acest caz, vecinul de la parter se poate ocupa de administrarea spatiului din dreptul apartamentului dumnealui, poate instala un gard, dar fara sa ingradeasca si trotuarul si totodata prin acest fapt sa blocheze accesul in scara sau tranzitul catre intrarea in bloc.

Daca este nevoie de accesul autoritatilor in caz de forta majora (politie, pompieri, salvare, etc...) nu se tine cont de ingradirea vecinului de la parter daca este nevoie de acces la etajele superiorare prin portiunea ingradita de vecinul de la parter.

Sper ca am furnizat o informatie corecta, dar poate depinde de la oras la oras / de la judet la judet... etc, iar daca am gresit cu ceva, va rog sa ma corectati.

O zi frumoasa!

1-Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun, pot avea fie statut privat ,fie apartin domeniului public
Domeniul public nu poate fi utilizat exclusiv de catre cetateni fara acordul expres al autoritatii publice locale=primaria
Imprejmuirea executata de catre vecinul de la parter este o lucrare neautorizata pe domeniul public
Sesizati oficial directia corp control din primarie
2-Dv in actul de achizitie bun imobil detineti consemnat ca sunteti proprietar al apartamentului cu suprafata X careia ii revine cota indiviza Y-dar care nu este concret identificata in partea comuna de imobil care insumeaza calea de acces,uscatorii,ghene,subsol terasa,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înțeleg că terenul din jurul blocului este in proprietatea ... anaid1709 anaid1709 Înțeleg că terenul din jurul blocului este in proprietatea Consiliului Local. Are acesta dreptul să îl vândă către locatarii de la parter? Întreb ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc razerul razerul Vecinii de scara de la etajele 1, 2, 3 si 4 pe aceiasi parte a scarii blocului (bloc cu parter si 4 nivele), au hotarat pe propria cheltuiala reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Spatii si cai de acces GABRIEL 001 GABRIEL 001 Daca cineva detine la parterul unui bloc un spatiu , iar in fata spatiului la circa 4 metri detine un teren ,poate imprejmui cu gard de la coltul blocului ? ... (vezi toată discuția)