avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare bloc

Vecinii de scara de la etajele 1, 2, 3 si 4 pe aceiasi parte a scarii blocului (bloc cu parter si 4 nivele), au hotarat pe propria cheltuiala reabilitarea termica. Cel de la parter, si-a reabilitata in urma cu 3 ani apartamentul, a ingradit partea de teren din fata apartamentului cu gard si a incuiat poarta de acces cu lacat, refuzand accesul in acea zona. Pentru lucrarile de reabilitare termica este absolut necesar intrarea pe terenul de langa bloc de sub apartamentele respective, problema este ca, vecinul de la parter care a ingradit terenul (domeniu public) cu gard si ”lacat” refuzand accesul pentru inceperea lucrarilor. Cum pot actiona ”legal vecinii acestuia” de la etajele superioare pentru accesul pe acel teren din jurul blocului (domeniu public) pentru inceperea lucrarilor de reabilitare termica ?. Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:05, 24 Iunie 2017
Nici nu trebuie sa-i cereti voie.Spargeti lacatul,intrati si gata...nu este proprietatea lui.
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun de regula reprezinta domeniu public care nu poate fi ocupat de catre terti fara acordul autoritatii publice locale
Locatarul de la parter nu detine calitatea sa ingradeasca terenul aferent apartamnetului,nu are temei legal pentru imprejmuire si restrictionare acces pe domeniu public
pentru solutionare implicati presedintele de asociatie sa dispuna masurile necsare ,sau daca nu gasiti intelegere la nivelul asociatiei de proprietari sesizati oficial serviciul urbanism sau disciplina in constructii din primarie care va dispune dezafectarea neconditionata a imprejmuirii si aducerea terenului la forma anterioara preluarii de catre vecinul de la parter
Nu este o solutie buna cu ”spargerea lacatului* care poate crea ”alte disensiuni* si asa existente din cauza ”caracterului extrem de dificil al acelui vecin !!!”. Este vorba de fapt despre ”sotia acestuia* care dupa venirea in bloc, a creat o ”tensiune destul de incinsa* intre ea si, cred, toti vecinii de pe scara blocului, ba, conflictele sau extins intre ea si la alti locatari din blocurile vecine care parcau masinile in fata gardului, distanta fiind de circa 3 metri de bloc. Mai mult decat atat, ”absolventa, zice ea !!!, a DOUA facultati la ... FF sau distanta ...* se considera superioara TUTUROR !!!”. Iar el, un baiat de treaba păna la casatorie ... a devenit ”sub papucul ei de nerecunoscut”. Concluzia, doar o ”solutie legala poate rezolva situatia”, acesta a si fost motivul ”solicitarii unui sfat bun pe ”avocat.net”.
Sesizati Politia Locala astfel procedati legal .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o problema cu vecinii de bloc! am achizitionat ... ComN ComN Buna ziua, Am o problema cu vecinii de bloc! Am achizitionat in 2020 o garsoniera la parterul unui bloc din Constanta, locuinta inchiriata cu contract anaf. ... (vezi toată discuția)
Bloc fara trotuar in jur, fara ghene de gunoi Taitel2017 Taitel2017 Buna seara, As dori sa va insirui o poveste reala si va rog din suflet sa ma ajutati sa mi clarific gandurile...Acum doi ani am cumparat un apartament in ... (vezi toată discuția)
Înțeleg că terenul din jurul blocului este in proprietatea ... anaid1709 anaid1709 Înțeleg că terenul din jurul blocului este in proprietatea Consiliului Local. Are acesta dreptul să îl vândă către locatarii de la parter? Întreb ... (vezi toată discuția)