avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probe pentru divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probe pentru divort

Daca sunt separat in fapt de sotie de1 an (desi locuim in aceeasi casa) ea neacceptand divortul fiindu-i teama ca ramane fara locuinta si stiu ca are un iubit dinainte de separare , pot aduce ca probe corespondenta lor electronica ( mentionez ca nu am deschis eu adresa, a fost neglijenta si a lasa-o deschisa) sau cita ca martor pe iubit ?
Puteti sa fiti sigur ca ,,prietenul''; dnei nu va declara ce doriti dvs,motivele ce duc la imposibilitatea continuarii casniciei le puteti dovedi cu martori,inscrisuri ,corespondenta in format electronic urmand sa se coroboreze cu toate probele administrate in cauza,.
nu poate invoca violarea corespondentei (desi nu este adevarat) , in cazul in care prezint aceste probe indubitabile cu privire la relatia intima continua si de lunga durata durata ?
Phoenix3 a scris:

nu poate invoca violarea corespondentei (desi nu este adevarat) , in cazul in care prezint aceste probe indubitabile cu privire la relatia intima continua si de lunga durata durata ?

Nu se ocupă instanța civilă cu invocarea violării corespondenței. Instanța din civil administrează proba și apoi se pronunță pe divorț sau alte aspecte ce țin de civil.
Apoi, chiar dacă ar face plângere de violare a corespondenței la parchet, cum ar putea proba violarea respectivă`? E ușor a te plânge, dar e greu să și probezi.
Probele obținute în mod ilegal nu pot fi folosite.
Depinde și cum se va apară ea.

Amantul nu cred ca va veni la proces și riscați sa va fie respins divorțul.

Trebuie sa va gândiți foarte bine cum sa gândiți judecata procesului și sa știți exact probele.
Cred ca e bine sa aveți cat mai multe probe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este ilegal ca in casa mea sa privesc si sa captez imaginea unui laptop deschis ? Noul cod civil are o prevedere care spune ca nu constituie infractiune vizualizarea si folosirea corespondentei unei alte persoane daca in acest fel se poate dovedi sau preintampina o infractiune.
In acest caz, adulterul si actiuni ce constituie agresiuni psihice.

Alte discuții în legătură

Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Buna ziua! noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, ... AFRODITA FRATA AFRODITA FRATA Buna ziua! Noi, femeile,nu putem sa ne transformam in slugi, prostituate ,infirmiere pentru sotii nostri. Si chiar daca am face-o ei tot se duc la amante ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa lilicrin lilicrin As dori sa stiu daca cineva semneaza un act , o corespondenta in numele meu poate fi pedepsit prin lege? Daca raspunsul este afirmativ ma puteti ajuta va rog ... (vezi toată discuția)