avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate cu eroare numar parcela - cum se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate cu eroare numar parcela - cum se rectifica?

Buna ziua,
Am obtinut titlu de proprietate in anul 2013 pentru un teren situat in extravilanul unei localitati, toate bune si frumoase pana la momentul cand am vrut sa fac cadastru si intabulare.
Am luat legatura cu o firma de cadastru insa lucrarea a fost respinsa la OCPI pentru motivul ca numarul de tarla din documentatia cadastrala nu corespundea cu cel din titlu de proprietate. In plus, documentatia cadastrala facea trimitere la un numar de parcela care nu se regasea in titlul de proprietate. Explicatia primita de la firma de cadastru a fost ca : din aplicarea nu stiu caror coordonate (preluate de pe satelit) a rezultat un alt amplasament pentru teren decat cel trecut in titlu.
Am solicitat comisiei locale rectificarea titlului; aceasta a trimis dosarul la comisia judeteana cu propunere de rectificare, insa comisia judeteana a respins cererea, fara nicio motivare, dar cu mentiunea ca pot sa fac "contestatie" in termen de 30 zile.
In masura in care puteti sa ma ajutati cu un sfat, as dori sa aflu la ce instanta trebuie sa depun contestatia, cam ce ar trebui sa solicit si cum sa-mi intemeiez in drept o astfel de cerere.
Va multumesc pentru raspuns si va asigur de toata stima mea.

Alte discuții în legătură

Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)