Buna ziua!
As vrea sa stiu la ce se refera mai exact formularea art. 11, alin.(1) lit. d din Legea nr. 51/1995? In ce sens sa fie apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei? As vrea sa stiu mai exact,o persoana cu dizabilitati (deficienta vizuala in acest caz) nu poate exercita profesia de avocat? Va multumesc anticipat!
Citez din Legea 51/1995: "(2) Indeplinirea conditiei prevazute la lit. d) a alin. (1) trebuie dovedita cu certificat medical de sanatate, eliberat pe baza constatarilor facute de o comisie medicala constituita in conditiile prevazute in statutul profesiei." - In realitate nu este nevoie decat de o adeverinta de la medicul de familie care atesta ca sunteti apta pentru exercitarea profesiei...nu cred ca deficientele vizuale la care ati facut referire va vor impiedica sa deveniti avocata, daca asta va doriti...mult succes si va asteptam in randul nostru!
trebuie sa spun ca ai ridicat o problema interesanta luiza, cel putin din punctul nostru "de vedere", in conditiile in care si eu "beneficiez" de o acuitate vizuala scazuta...... cu tot ce decurge din asta. Oricum adeverinta medicala a fost o formalitate. Parerea mea e ca, daca o persoana care sufera de un anumit defect fizic este declarata admisa la examen, si avocatul coordonator pune mai mult pret pe cunostinte decat pe "integritatea fizica", problema este inexistenta. Spor la invatat in continuare tuturor!