avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită adresa poprire ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

adresa poprire ANAF

Buna ziua.
A ajuns la angajator de la ANAF o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor datorate de catre acesta salariatului. Sumele datorate de catre angajat sunt mai mari decat o treime din salariul lui net.
Din cate stiu eu nu se poate retine mai mult de o treime pe luna din venitul net al salariatului, acesta nemaiavand alte popriri, ramand astfel un rest de plata din suma datorata de 150 lei, ce ar urma a se vira la urmatorul salariu a angajatului.
Este corect cum se procedeaza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:25, 18 Iulie 2016
Conf.art.729(1)b) NCPC" Salariile si alte venituri periodice ...........precum si orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestui pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii."Daca s-a depasit aceasta limita legala puteti formula contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea eexcutarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)
Popriri Lesurtap Lesurtap Buna ziua, am o poprire pe contul de pensie, si doresc sa stiu daca este legal.Mentionez ca pensia are valoarea de 565 roni si in acest cont nu intra alti bani ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihadoro07 mihadoro07 Am un salariat caruia i se retine deja 1/3 din salariu pentru o executare silita, in decembrie a mai venit o executare si acum in ianuarie inca una. Daca deja ... (vezi toată discuția)