avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme poprire

Am o problema cu executorul judecatoressc eu sunt angajat cu 2 ore am un salariu de 260 ron patronul a virat 87ron conform legii a fost anuntat ca suma se v-a vira inapoi in cont pentru ca suma nu acopera rata lunar executorul ma poate obliga sa platesc eu diferenta de plata pina la rata stabilita de firma de recuperari daca ma poate ajuta cineva cu informatii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:07, 18 Iulie 2016
Buna ziua,

salariile si alte venituri periodice pot fi urmarite pana la 1/3 din venitul lunar net daca e vorba despre orice alte datorii exceptand obligatia de intretinere sau alocatia pentru copii,deci suma care vi se poate retine legal este 87 ron.
Executorul nu va poate obliga.

Numai bine!
Art. 729. Limitele urmaririi veniturilor banesti
(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

Cum dvs aveți salariul sub minimul pe economie, și retinerea de 87 de lei e ilegala. Ați putea face contestatie la executare.
Bunuri aveți?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Pentru un salariat angajat cu 2ore/zi , care luna trecuta a obtinut un salariu net de 249 lei, s-a primit o adresa de poprire. Cat se poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihadoro07 mihadoro07 Am un salariat caruia i se retine deja 1/3 din salariu pentru o executare silita, in decembrie a mai venit o executare si acum in ianuarie inca una. Daca deja ... (vezi toată discuția)