avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inreg.contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inreg.contract de munca

buna ziua , va rog daca puteti sa imi raspundeti in cate zile trebuie trimis revisalul la itm, de ex. am angajat o persoana cu data de 01.08.2009 la itm duc contractul sa il inregistrez in data de 17.08.2009, (motivul nu am primit toate actele sa il pot duce mai repede), de cand se calculeaza 5 zile sa il trimit prin revisal de la 01.08.2009 data angajari s-au 17.08.2009 data de la itm
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 19 August 2009
in termen de 20 zile de la angajare. adica pana pe 20 august
acelasi termen este si ptr inregistrarea CIM la ITM
tocmai am avut un control de la itm si inspectorul spunea ca in 5 zile trebuie trimis prin revisal adica este ang. pe 01.08.2009 in 05.08.2009 sa il am trimis prin revisal deci care este adevarat, mentionez ca sa il trimit prin revisal imi trebuie nr. dat de itm si eu daca nu am ajuns la itm cu el de unde sa il stiu, eu stiam ca la 5 zile la iesirea din firma adica la nr. de iesire dat din firma se trimite prin revisal multumesc
1. Ordinul MM nr. 20/11.01.2007 spune:
Termenele de transmitere a registrului în format electronic sunt următoarele:
a) 20 de zile de la data încheierii primului contract individual de muncă, pentru angajatorii care la data de 31 decembrie 2006 nu au salariaţi. În această situaţie se regăsesc angajatorii care nu au avut salariaţi până la data de 31decembrie 2006, precum şi angajatorii care au avut salariaţi dar ale căror contracte individuale de muncă au încetat anterior datei de 31 decembrie 2006, inclusiv.
b) 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 161/2006, pentru angajatorii care la data de 31 decembrie 2006 au salariaţi. În această situaţie se regăsesc angajatorii care la data de 31 decembrie 2006 au în vigoare cel puţin un contract individual de muncă, indiferent dacă acesta este suspendat sau nu.
c) 5 zile de la data la care au intervenit modificări ale elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 161/2006.
nu inteleg puteti sa imi explicati ordinul asta cu 5 zile sa zicem ex. il angajez cu data de 01.08.2009 si il duc la itm sa il inregistrez pe 17.08.2009 de la ce data se calculeaza 5 zile?, #-o
ptr inregistrarea unui CIM nou (adica ati angajat un salariat) aveti 20 zile

termenul de 5 zile este ptr inregistrarea midificarilor la CIM, adica ptr acte aditionale, decizii de incetare.
deocamdata dvs sunteti la capitolul "nou angajat " deci aveti termen 20 zile ptr inregistrare

Alte discuții în legătură

Revisal Dinush Dinush Va rog sa-mi dati un raspuns clar si concis la urmatoarele intrebari: 1 Incetarea contractului de munca de drept cand trebuie inregistrat in REVISAL si cand ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cim la itm GeorgeRV GeorgeRV 1.Cele 20 zile legale ptr inregistrarea CIM sunt calendaristice sau lucratoare ? 2.Poate si angajatul sa depuna CIM la ITM ? 3.Care sunt documentele care ... (vezi toată discuția)